Dejan Savić
ALO! V.Žarić
Dejan Savić

ALO! V.Žarić

Dejan Savić, Foto: ALO! V.Žarić

Vaterpolisti Srbije savladali su Hrvatsku u drugom kolu završnice Svetske lige u Beogradu rezultatom 11:10 u dramatičnoj završnici.

"Jedna ozbiljna utakmica između dve ozbiljne reprezentacije jedan spektakl kako je i najavljeno, oscilacije pre svega srpskog tima. Slab početak u organizaciji, što se videlo i kasnije. Dopustili smo Hrvatskoj da brzo anulira razliku od tri gola, da bismo ušli u neizvesnu završnicu. Sve u svemu, zaslužena pobeda Srbije, a što smo obećali to je publika i dobila", rekao je Dejan Savić.

Meč protiv Kazahstana biće takođe veoma bitan za reprezentaciju Srbije što se tiče konačnog poretka.

"Meč sa Kazahstanom je jako bitan, mi ćemo odmoriti malo ekipu, nećemo ujutru imati trening i ne sme biti opuštanja protiv Kazahstana, biće zanimljivi mečevi druge grupe, jer je kombinatorika ogromna i sve je moguće što se tiče plasmana", završio je selektor Savić.

Jedan od junaka pobede mladi Ognjen Stojanović, strelac tri gola, ponovo je bio sjajan protiv Hrvatske, kao i na meču FINA kupa.

"Ne, nisam specijalista za Hrvatsku? Ovo je timska pobeda, danas sam iskočio ja, sutra će neko drugi. Sledi Kazahstan, samo da odigramo dobro i ne sumnjam u pobedu", rekao je Stojanović.

Duško Pijetlović

ALO! V.Žarić

Duško Pijetlović, Foto: ALO! V.Žarić

Iskusni Duško Pijetlović zahvalio se navijačima što su, uprkos kiši, ispunili tribine Tašmajdana.

"Važna pobeda, uvek je lepo kad se pobedi na domaćem terenu, pred ovom sjajnom publikom. Primili smo malo više golova nego obično, ali mislim da ima i do ovih novih pravila. Idemo dalje, sledi Kazahstan, poznajem ih iz ruske lige, biće to više prilika da taktički nešto probamo", poručio je Pijetlović.