Šah
M.Stanković
Šah

M.Stanković

Šah, Foto: M.Stanković

U trećem kolu, NŠK i Šahmatni kružok su odigrali nerešeno, dok je Omladinac bio srećniji i spretniji i savladao Banovce Dunav. Bačka Palanka je pobedila Spartak, dok je Senta bila bolja od Dnevnika.

Popodnevno kolo je obeležio susret Omladinca i Šahmatnih kružoka, koji su odigrali za sve šahovske sladokusce. Kod rezultata 1:1, odlučivao je meč Irena Nestorović - Iva Uzelac. U remi završnici, prvo je Irena došla dve sekunde do pada zastavice, a onda Iva - umesto da izabere jednostavan nastavak, počinje da razmišlja i dozvoljava pad zastavice. Njoj je svakako bilo najteže.

U petom kolu, dve ekipe iz N.Sada ulaze poravnati uz želju da baš oni budu novi prvoligaši. Na tom putu treba da ostvare što bolju pobedu nad protivnicima. Za bronzu se bore Omladinac, B. Dunav i Bačka Palanka.

Kod muškaraca, u hotelu Fontana u prostranoj sali za igru i poštovanje svih mera, igralo se drugo kolo. Veliku pobedu domaćinu u zadnjoj partiji doneo je najmlađi Miloš M.Stanković i obradovao brojne ljubitelje šaha iz Bačke Palanke. Svetozar Gligorić je srećno pobedio Vojvodinu minimalnim rezultatom.

Bačka Pačir je pokazala da se ne šali i ubedljivo savladala Krajišnik.

Šah

M.Stanković

Šah, Foto: M.Stanković

Kraljica PTT je jedva pobedila Borac iz Starčeva.

Bata Ćosić je zakucao Sremac na dno tabele, dok su Senta i Somborski ŠK posle velike borbe igrali nerešeno.

U igri je veliki ulog, jer čak tri kluba ispadaju iz lige, pa je svaki poen zlata vredan.

Posle dva kola Bačka, Bata Ćosić, Bačka Palanka i Svetozar Gligorić vode trku sa šest poena.

Mladenovo, Starčevo, Sremac i Krajina za sada su bez bodova.

U nedelju je na programu duplo kolo, a mi smo tu da pratimo bravure naših šahista.

PROČITAJTE JOŠ: