Norveška - Nemačka
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON
Norveška - Nemačka

EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Norveška - Nemačka , Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Rukometašice Nemačke su izgubile od Norveške rezultatom 32:29 i propustile su priliku da se nađu u kvalifikacijama za Olimpijske igre! Pobedom Norveške profitirale su srpske rukometašice koje će takmičenje nastaviti za borbu od petog do šestog mesta, ali što je bitnije izborili su šansu da se plasiraju na Olimpijske igre koje se održavaju u Tokiju 2020. godine!

Nemice će imati šansu da preko baraža izbore priliku da učestvuju na kvalifikacijama za OI! Norveška se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva!

Veoma tvrda i borbena igra je viđena, a prvo poluvreme je obilovalo promenom vođstva, da bi Norvežanke napravile seriju od 4:0, ipak Nemice su uzvratile svojom serijom od 5:0, da bi na kraju prvog dela igre Norveška stigla do gola prednosti!

Bolje su krenule i u drugom poluvremenu, još jedna dobra serija i prednost od 22:17, tu razliku su čuvale do kraja! Uspela je Nemačka da se vrati na 30:28 zahvaljujući sedmercu, ali prosto nije bilo dovoljno vremena i Norvežanke su do kraja postigle još dva gola!

Što se tiče Srbije, naše rukometašice igraju za peto mesto protiv Crne Gore, a meč neće imati rezultatski značaj!