Mark Markez
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT
Mark Markez

EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Mark Markes, Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Vozač Repsol Honde, Mark Markes, osvojio je šestu titulu u kraljevskoj klasi, a osmu ukupno, trijumfom na Velikoj nagradi Tajlanda, 15. trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

PROČITAJTE JOŠ:

Španac je do nove odbrane naslova prvaka stigao četiri trke pre kraja, pošto ima nedostižnu prednost od 110 bodova u odnosu na Andreu Dovicioza iz Dukatiju, koji je u Buriramu bio četvrti.

To je učinio tako što je na 15 trka imao samo jedno odustajanje, devet je završio na najvišem stepeniku pobedničkog postolja, a preostale na drugom mestu.

Više titula u kraljevskoj klasi od Markesa sada imaju samo dvojica vozača – Valentino Rosi sedam i Đakomo Agostini osam. Upravo Agostini je rekorder po ukupnom broju titula, pošto ih je tokom karijere osvojio 15.

Markes je na stazi "Čang" upisao devetu pobedu ove sezone, a 79. u karijeri, pošto je u samom cilju bio bolji od Fabija Kvartarara iz Petronas Jamahe, koji je jurio prvu pobedu u najjačoj kategoriji.

Seks afera sa poznatom političarkom o kojoj se i danas priča, srpski zlatni odbojkaš sve otkrio! (FOTO)

AUTOR: Telegraf/Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 05.10.2019. 17:04 Bilo je simpatično. Aleksandar Atanasijević, Foto: EPA/Yoan Valat Zlatni srpski odbojkaš, Aleksandar Atanasijević, bio je jedan od najzaslužnijih za trijumf Orlova na Evropskom prvenstvu. On je nakon velikog uspeha otkrio neke detalje koji su mnoge zanimali.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Japana na stazi "Tvin Ring Motegi" 20. oktobra.

BONUS VIDEO:

Srećko Lisinac za Alo govori o dočeku i teškom turniru koji predstoji u januaru!