Mikaela Šifrin
EPA-EFE/str
Mikaela Šifrin

EPA-EFE/str

Mikaela Šifrin, Foto: EPA-EFE/str

Amerikanka Mikaela Šifrin pobednica je slaloma u slovačkoj Jasni. Mikaela je do 45. slalomske pobede, ukupno 69. u karijeri u Svetskom kupu, došla vremenom 1:44,28 minuta.

Drugo mesto zauzela je domaća takmičarka Petra Vlhova sa 0,34 sekunde zaostatka, a treće mesto pripalo je Vendi Holdener iz Švajcarske sa 0,52 sekunde zaostatka za pobednicom.

U plasmanu slaloma tri trke pre kraja vodi Vlhova sa 480 bodova, Šifrin je druga sa 435 bodova, dok Austrijanka Katarina Linsberger na trećem mestu ima 410 bodova.

Na tabeli generalnog plasmana vodi Lara Gut Behrami iz Švajcarske sa 1.227 bodova, Vlhova je druga sa 1.120, dok je na trećem mestu još jedna Švajcarkinja Mišel Gizin sa 937 bodova.

Austrijanac Vinsent Krihmajer pobedio je u spustu u Zalbahu.

Svetski prvak u spustu i superveleslalomu je trijumfovao na domaćem terenu rezultatom 1:53,07. Bila je ovo njegova deveta pobeda u Svetskom kupu, a treća u spustu.

Drugo mesto osvojio je Švajcarac Beat Fojc sa 0,17 sekundi zaostatka, dok je treći bio Austrijanac Matijas Majer, za pobednikom je zaostao 0,27 sekundi.

Fojc se današnjom trkom, pretposlednjim spustom u sezoni, približio osvajanju Malog kristalnog globusa. On je prvi u poretku spusta sa 486 bodova, dok Majer ima 418.

Švajcarac Marko Odermat zauzeo je peto mesto na današnjoj trci i sada za Francuzem Aleksijem Panturoom u generalnom plasmanu Svetskog kupa zaostaje 165 bodova.

Panturo je prvi u generalnom poretku sa 1.034 bodova, Odermat ima 869, dok je treći Austrijanac Marko Švarc sa 718 bodova.

PROČITAJTE JOŠ: