Odbojkašice Srbije
printscreen
Odbojkašice Srbije

printscreen

Odbojkašice Srbije, Foto: printscreen

Hvala vam što ste pratili duel 2. kola na Evopskom odbojkaškom prvenstvu za žene na portalu ALO!

U ovom duelu selekcija Srbije je ostvarila pobedu od 3:1 u setovima (16:25, 25:21, 25:20, 25:16) i tako zabeližila 2. trijumf od isto toliko odigranih mečeva.

ČETVRTI SET

Srpska ženska odbojkaška selekcija odigrala je sjajni 4. set i slavila u njemu sa 25:16. Ovo je bio najbedljiviji set naših devojaka koje su totalno dominirale od prvog do poslednjeg poena u ovom setu. Prijem je bio savršen, blok je funkcionisao jako dobro i Bugarke su bile u podređenom položaju tokom celog seta. 

Srbija - Bugarska Eurovolley,

Foto: Foto Printscreen / https:/

Srbija - Bugarska Eurovolley, , Foto Printscreen / https:/

TREĆI SET

Sjajna igra naših odbojkašica za preokret u meču! I ponovo sjajna, sjajna Branikica Mihajlović koja apsolutno dominira u ovom meču! Neverovatnim potezima Brankica "rešeta" po Bugarkama koji i dalje nemaju rešenja za nju. Igra u polju se stabilizovale, srpske odbojkašice su se razigrale i stižu sve. Iako se Bugarke grčevito bore, naše devojke su za klasu bolje i hitaju ka drugoj pobedi na prvenstvu, 25:20.

Srbija Italija Svetsko prvenstvo

foto FIVB

Srbija Italija Svetsko prvenstvo, Foto: foto FIVB

DRUGI SET

Naše devojke su na krilima Brankice Mihajlović osvojile drugi set. Iako nam je i u ovom setu sjajan blok bugarskih odbojkašica zadavao određene probleme selekcija Srbije je pametnom igrom u napadu došla do pozitivnog rezultata. Brankica Mihajlović je u ključnim momentima bila na potrebnom nivuo i Bugarke nisu mogle da joj ispariraju. Sjajna igra, buđenje u pravo vreme, 25-21.

Srbija - Bugarska Eurovolley

Foto Printscreen / https://insid

Srbija - Bugarska Eurovolley, Foto: Foto Printscreen / https://insid

PRVI SET

Selekcija Srbije je odigrala jako loše uvodni set. Prijem je bio poremećen i naše devojke nisu uspevale da tranziciju iz odbrane u napada pretvaraju na način na koji su to radile pre. U napadu je takođe sve škripelo i Bugarke su lako izlazile na kraj sa našim prvim tempom. Set za zaborav 16-25.

PROČITAJTE JOŠ:

Dobrodošli na tekstualni prenos odbojkaške utakmice između selekcija Srbije i Bugarske u okviru 2. kola Evropskog prvenstva na portalu ALO!

Reprezentativke Bugarske posle poraza od Francuskinja u prvom kolu Evropskog prvenstva nalaze se pred imperativom pobede i tražiće šansu da preokrenu tok prvenstva pobedom upravo protiv selekcije Srbije.

Srbija iako je igrala u najjačem sastavu nije želela da u prvom kolu forsira svoje najjače adute tako da je selektor Zoran Terzić dao više prostora igračicama koje inače nisu u prvom planu.

Budući da je tim Bugarske daleko kvalitetniji od selekcije Finske, ovaj duel će biti prvi pravi test za naše devojke.

Mark Markes u foto-finišu izgubio prvo mesto! (VIDEO)

AUTOR: B92/S.I. DATUM I VREME: 25.08.2019. 15:49 Aleks Rins je pobednik sjajne trke u Silverstonu. Aleks Rins, Foto: AP Photo/Rui Vieira * Aleks Rinsa prvi je prošao kroz cilj na trci u Silverstonu * Mark Markez je završio 2. Vinjales kao 3. * Naredna trka u MotoGP šampionatu voziće se 15.

Sastavi ekipa:

Bugarska: G. Dimitrova, N. Dimitrova, Petrova, Paskova, Kitipova, Barakova, Todorova, Karakaševa, Milanova, Todorova, Bečeva, Krivošiska, Rahovska.

Srbija: Buša, Lazović, Popović, Mirković, Mihajlović, Ognjenović, Veljković, Pušić, Bjelica, Aleksić, Popović, Bošković, Milenković, Blagojević.