Nenad Peruničić
rss.org.rs
Nenad Peruničić

rss.org.rs

Nenad Peruničić, Foto: rss.org.rs

U pres sali SPENS-a održana je konferencija za medije na kojoj su utakmicu Srbije i Švajcarske (nedelja, 18 časova) najavili selektor Nenad Peruničić, odnosno, igrači Nemanja Zelenović i Mijajlo Marsenić.

32. Beogradski maraton

promo

- Nadamo se velikom broju ljudi koji će dati maksimalnu podršku da dođemo do nečega važnog za novu generaciju. Nema šta da se priča o prethodnoj utakmici. Ona je proizvod svega što smo govorili i zacrtali oktobra prošle godine. Početak je bio jako težak, a učinio sam ga još težim kretanjem od nule sa skoro novim timom. Uz sve malere i povrede, moram reći, prosto je neverovatno da smo ovog puta u situaciji da je upitan nastup Milosavljeva. Povredio se na zagrevanju u Belgiji i osetio bol pri kraju utakmice. Navikli smo da nam neko fali i zato ima momaka koji mogu da popune i budu zamena. Svesni smo gde jesmo i koliko možemo. Skromni smo, ništa veliko još ništa nismo ni pravili. Vodimo se sa stvarima da nam treba vremena za napredak. U Srbiji smo navikli da nemamo strpljenja za neke stvari. Zato ne tražimo alibi. Potpuno verujem mojim momcima i da smo spremni za najveće moguće izazove. Verujem u našu pobedu. Verujem da će ovi momci opet pokazati ono što gradimo. Ova ekipa momaka se ne plaši ničega, ima jak karakter i veliki motiv za dokazivanjem. Samo gledamo ka napred, nema koraka unazad.

Srbija Zastava Srbije

Shutterstock

Nemanja Zelenović, desni bek reprezentacije Srbije:

- Ovi momci koji su trenutno ovde pokazali su fenomenalan pristup na utakmici u Belgiji. Siguran sam da će tako biti i u drugoj. Veliki je ulog igrati protiv Švajcarske koja je nezgodan protivnik. Pokazali su bezbroj puta da mogu da ugroze i najjače reprezentacije. Selektor je rekao da nemamo čega da se plašimo. Verujem da ćemo napraviti odličan rezultat pred novosadskom publikom. Biće nam mnogo lakše pred ljudima koji će doći da nas podrže. Nadam se dobrom rezultatu i plasmanu na Evropsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ:

Mijailo Marsenić, pivotmen reprezentacije Srbije:

- Znači nam svaki vid podrške. Hvala vam što ste došli u ovolikom broju. Znamo ulog koji utakmica nosi. Igramo protiv dobre reprezentacije sa jednim od najboljih igrača na svetu Šmidom. Očekujemo tešku utakmicu. Nadam se da ćemo svih 60 minuta zadržati nivo kao protiv Belgije uz pomoć naših navijača koje pozivam da dođu u što večem broju. Želimo da overimo plasman na Evropsko prvenstvo i nastavimo kontinutet učestvovanja na velikim takmičenjima. To bi bilo treće takmičenje u nizu što bi puno značilo našoj mladoj ekipi. Svi jedan u drugog imamo puno poverenja. Znamo se dosta dugo. Ako budemo zadržali nivo igre sa jako odbranom i golovima iz tranzicije, imamo velike šanse. Pobeda od pet i više golova nam donosi drugo mesto, ali ne treba s tim da se opterećujemo. Potpisao bih lično bilo koju pobedu samo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo.