Rukometašice Srbije
rss.org.rs
Rukometašice Srbije

rss.org.rs

Rukometašice Srbije, Foto: rss.org.rs

Ženska rukometna reprezentacija Srbije zauzela je šesto mesto na Svetskom prvenstvu u Japanu, pošto je rano jutros u borbi za petu poziciji izgubila od Crne Gore 28:26 (13:12).

Srbije je bolje otvorila meč serijom 6:2 koja je okončana golom Sanje Radosavljević u 12. minutu.

Brz centar Crnogorki i ratoborna odbrana doneli su im preokret, pa je četiri minuta pre kraja prvog dela rezultata bio 12:8.

Do kraja poluvremena Trifunović i Janjušević u bekovskoj postavi smanjile su zaostatak na jedan gol.

U nastavku je viđena izjednačena borba, igralo se gol za gol sve do 45. minuta kada Crna Gora pravi seriju od 3:0 i tu prednost uspešno je održavala.

U finišu meča srpske rukometašice uspele su da dođi na gol zaostatka, ali je golmanka Crne Gore zabeležila dve važne odbrane, koje su omogućile trijumf rivalu.

Ljubomir Obradović

Twitter/RTS sport

Ljubomir Obradović, Foto: Twitter/RTS sport

Najefikasnija u timu Srbije bila je Jovana Stoiljković se pet golova, a Jelena Trifunović postigla je jedan manje.

U pobedničkom timu najbolja je bila Ema Ramusović sa četiri postignuta gola, a istakla se i golmanka Marta Batinović sa osam odbrana.

Izabranice Ljubomira Obradović igraće u doigravanju za plasman na Olimpijske igre, na kojima je reprezentacija poslednji put učestvovala kao SFRJ 1988. godine u Seulu.

Rivali Srbije za odlazak u Tokio sledeće godine biće bronzana selekcija sa SP, Švedska ili Mađarska, odnosno, selekcija Kine.

KvalifikacionI turniri za Olimpijske igre održaće se od 20. do 22. marta naredne godine.

Komentari (1)

Mila

13.12.2019 08:32

Bravo Bravo Bravo