Andrijana i Dušan Borković
Facebook/andrijana.kerkez
Dušan Borković

Alo

Dušan Borković, Foto: Alo

* Proteklog vikenda održane su trke u Austriji.

* Prvi dan je za Borkovića bio sjajan

* Drugog dana ga je francuski vozač Pantisijatis u poslednjim sekundama trke "izbacio" sa staze, kako stoji u saopštenju njegovog PR tima  "nesportskim potezom".

 

Najuspešniji srpski automobilista Dušan Borković izbačen je iz TCR šampionata, posle incidenta u boksu, koji se dogodio po završetku trkačkog vikenda u Austriji na stazi Red bull.

Rukovodstvo TCR šampionata odlučilo je da izbaci srpskog vozača iz takmičenja, zbog incidenata koja su se desila tokom trke. Srpski automobilista bio je nezadovoljan nekorektnim ponašanjem rivala na stazi, ali u TCR-u nisu imali milosti.

U saopštenju se ističe da je Borkovićevo ponašanje posle trke bilo nedopustivo i da je "gurnuo jednu ženu na automobil u nameri da se dočepa vozača pod startnim brojem 25".

Borković je bio na petoj poziciji do incidenta sa francuskim vozačem Pantisijatisom. Bio je veoma besan:

"Ne želim ništa da pričam jer se plašim šta bih sve mogao da kažem. Ovo je zaista više nedopustivo. Pojedini vozači se ponašaju krajnje neprofesionalno, kao da su došli sa ulice i na taj način ugrožavaju ne samo karijeru, već i živote drugih takmičara. Tako se ponašaju jer im je nažalost to dozvoljeno, znaju da neće biti kažnjeni i da aršini nisu za sve isti. Kada se vratim kući ozbiljno ću porazgovarati sa svojim NIS Petrol Racing timom o narednim koracima."

Borković je i ranije učestvovao u sličnim situacijama, kao što je to bilo prošle godine kada se na stazi u Monci potukao. Upravo je taj incident, uticao je na ovakvu odluku čelnika TCR Evropa, što se i navodi u saopštenju:

"Uzimajući u obzir činjenicu da se ovakvo njegovo ponašanje ponavlja, pogotovo posle događaja u Monci, prijavićemo ga Međunaordnoj automobilskoj federaciji i drugim organima" - stoji u saopštenju TCR Evropa.

Oglasio se i jedan od čelnika TCR Evropa Paulo Fereira:

"Žao nam je zbog ovoga, ali nismo imali izbora. Ne možemo da ostanemo nemi posmatrači na taj žalosni incident. Nasilje ne sme ostati nekažnjeno, pogotovo što je događaj javno prenošen i pokrivali su ga mnogi mediji. Vozači su često uzor mladim ljudima koji žele da uđu u moto-sport i zbog toga se ne sme tolerisati takvo ponašanje. Prošle godine u Monci smo mu oprostili, dali smo mu drugu šansu nakon serije izvinjenja koje smo dobili od njega. Ali, sada toleranciji nema mesta" - rekao je Fereira.

PROČITAJTE JOŠ: