IMALA DVA POROĐAJA! USLEDILO OPADANJE KOSE, IZGUBILA 20 KG Nađa Higl na televiziji priznala svoju NEIZLEČIVU BOLEST! Dve bebe, ne može na noge...

Dugo je u sebi nosila potresnu priču.

Nađa Higl
Nađa Higl, Foto: EPA/Ettore Ferrari

Bivša šampionka sveta u plivanju Nađa Higl, koja je nedavno objavila potresnu priču o problemima sa zdravljem, sada o bolesti priča potpuno otvoreno.

Higlova se nakon osvojenog zlata na Svetskom prvenstvu u Rimu 2009. godine suočila sa velikim zdravstvenim problemima.

Dijagnostifikovanje ulceroznog kolitisa, upale debelog creva, a zatim i postporođajna depresija, obeležio je jedan period njenog života, ali je proslavljena sportistkinja pronašla snage u sebi da se uhvati u koštac sa svim nedaćama.

Nađa Higl je potpuno otvoreno govorila o svemu kroz šta je prošla.

"U 8. mesecu druge trudnoće dobila sam napad pankreasa i onda su me hitno odveli u Višegradsku gde su doktori konstatovali da imam Pankreatitis i tamo su me lečili, odnosno pokušali da me dovedu u stanje mirovanja kako bih iznela drugu trudnoću. Međutim, nakon drugog napada morali su hitno da obave carski rez. Kada se bebac rodio počeli su drugi problemi..." počela je svoju ispovest Nađa Higl za TV Prva.

" Ustanovljeno je da imam klostridiju, pa su me od toga lečili i tada sam izgubila 20 kilograma. Posle desetak dana od početka korišćenja atibiotika nije bilo pomaka, nakon čega mi je kuma, koja je medicinska sestra rekla kako bi bilo dobro da se uradi kolnoskopija i tada su doktori, po ulasku u debelo crevo videli o čemu je reč", opisuje svoju životnu dramu srpska plivačica.

"Terapija mi je jako teško padala jer je počela i kosa da mi opada, bila sam umorna, nisam mogla da stanem na noge, a imam dve bebe pored sebe... A sada, kako godine odmiču i kako se ja bolje osećam, simptomi te terapije su ublaženi, samo sam na dan terapije malo malaksala, ali već sledeći se osećam mnogo bolje", otkrila je Higlova.

Ulcerozni kolitis je zapaljenska bolest creva koja, za razliku od Kronove bolesti, zahvata samo debelo crevo (kolon) i ispoljava se pojavom prolivastih stolica sa primesama krvi i sluzi. Najčešće obolevaju mlađe ženske osobe. Cilj lečenja ulceroznog kolitisa i Kronove bolesti je isti, a to je postizanje što dužeg perioda remisije - perioda stabilizacije bolesti, kada simptoma nema ili su minimalni. Nađa je pre dve godine prvi put izašla u medije i priznala svoju neizlečivu bolest, a ljudi su se dugo vremena pitali za njeno stanje.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi