Olimpijske igre
EPA
Olimpijske igre

EPA

Olimpijske igre, Foto: EPA

Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, generalni sekretar Đorđe Višacki i šef Misije Damir Štajner učestvovali su na video sastanku koji je organizovao predsednik MOK-a Tomas Bah sa predstavnicima nacionalnih olimpijskih komiteta, tokom kog se razgovaralo o toku priprema za predstojeće Olimpijske igre Tokio 2020.

Kako se navodi OKS, pored različitih organizacionih tema u susret Olimpijskim igrama, predsednik Bah se posebno osvrnuo natpise pojedinih medija u kojima se spominje moguće otkazivanje Olimpijskih igara u Tokiju, koje će se održati od 23. jula do 8. avgusta.

Predsednik Bah je svim učesnicima pročitao saopštenje koje su zajednički izdali Međunarodni olimpijski komitet i Vlada Japana ovim povodom.

- U medijima se pojavila vest koja govori da je japanska Vlada na privatnim sastancima donela odluku o otkazivanju Olimpijskih igara zbog pandemija virusa COVID-19. Za ove navode moramo da kažemo da su kategorična neistina - navodi se u saopštenju japanske Vlade.

- Na sastanku Izvršnog odbora MOK-a u julu protekle godine, doneta je odluka da će ceremonija otvaranja Olimpijskih igara biti održana 23. jula 2021. godine i da će se održati sva takmičenja i sportski događaji koji prvobitno planirani. Svi partneri rade predano na tome da se što bolje pripreme za nastupajuće Olimpijske igre. Primenićemo sve dostupne mere u cilju suzbijanja infekcije virusom COVID-19. I dalje ćemo zajedno sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, Organizacionim komitetom Igara i čelnicima grada Tokija raditi na pripremi letnjih OI, sigurnih za sve učesnike - stoji u saopštenju.

Zajedno sa našim japanskim prijateljima i partnerima, Međunarodni olimpijski komitet je posvećen tome da se od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju održe Olimpijske igre, zaključak je Međunarodnog olimpijskog komiteta.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: