Stefan Mitrović (Srbija)
EPA/Szilard Koszticsak
Stefan Mitrović (Srbija)

EPA/Szilard Koszticsak

Stefan Mitrović (Srbija), Foto: EPA/Szilard Koszticsak

Na startu Regionalne lige na papiru autsajderi vaterpolisti Partizana priredili su mini senzaciju. Pobedili su u Beogradu riječko Primorje 9:8 (3:3, 0:5, 4:0, 2:0), iako su gosti vodili 8:3 na poluvremenu. Partizan u nastavku meča nije primio gol.

Ni igrač više nije pomagao Primorju u finišu. Amerikanac Skofild je minut i po pre kraja doneo pobedu Partizanu za koga su golove postigli: Božović 1, Barač 2, Skofild 1, Jakšić 1, A. Mitrović 1, Andrin 1, S. Mitrović 2.

U istoj A grupi Zvezda je gubila pet razlike od Jadrana, ali je uspela golom u poslednjoj sekundi utakmice da dođe do izjednačenja - 13:13.

Kako u turnirskom sistemu takmičenja nema podele bodova, već mora da se dobije pobednik, izvođeni su peterci, Jadran se bolje snašao i pobedio 18:16.

Tragičar u jednu ruku kapiten Zvezde Miloš Vukićević, u prvoj seriji peteraca Luka Podurg odbranio mu je šut. Svi ostali izvođači na obe strane su bili precizni. Strelci za Zvezdu: Vićković 4, Subotić 3, Tankosić 2, Marković 2, Radović 1, Smiljević 1.

U B grupi u Dubrovniku vaterpolisti kragujevačkog Radničkog su već u prvom susretu polufinalnog turnira regionalne, Jadranske A1 lige potvrdili, iako Budva nije jedan od favorita za plasman na finalni turnir, da s pravom važe za jednog od favorita u svojoj B grupi.

Posle relativno ravnopravne igre, Šumadinci su u drugoj četvrtini pokazali zube i minimalno vođstvo s početka, ostvareno golom Nikite Kruga, povećali na šest golova viška, sa dva gola Marka Radulovića i još jednim ruskog internacionalca Kruga, a potom i Filipa Jankovića i Strahinje Rašovića. Već tada bilo je sigurno da je glavni deo posla završen.

Usledilo je malo opuštanje, pa su Stefan Kovačević i Marko Vukmirović uspeli da načnu mrežu Kragujevčana, ali sledi odgovor u vidu pogodaka Nikole Lukića, dva puta, Uglješe Panića i ponovo Radulovića i Jankovića, dok je na drugoj strani Vukmirović još jednom savladao golmana kragujevačkog tima. Da poraz ipak bude blaži, sa dva pogotka pobrinuo se Blažo Mitrović, ali su na kraju treće četvrtine Šumadinci imali sedam golova prednosti (12:5).

Ubrzo, zatim, Mitrović prepolovljava razliku Radničkog, ali odgovor stiže od Miloša Miličića i ponovo raspoloženog Radulovića, koji je, ispostavilo se na kraju, za gol imao slabiji učinak od petostrukog strelca Mitrovića iz protivničkog tima. Razliku smanjuju Mitrović dva puta i Vukmirović, ali su se Nemanja Stanojević i Radulović pobrinuli da Radnički i poslednju četvrtinu reši u svoju korist.

Grupa A igra se u Beogradu i učestvuju Crvena zvezda, Partizan, Šabac, Mladost iz Zagreba, Jadran iz Splita i Primorje iz Rijeke.

U B grupi u Dubrovniku igraju domaći Jug, Radnički iz Kragujevca, Jadran iz Herceg Novog, Primorac iz Kotora, Budva i Solaris iz Šibenika.

Dve najbolje plasirane ekipe iz obe grupe igraće na finalnom turniru, u Zagrebu, 26. i 27. marta. Ovakav način organizacije Regionalne lige uslovljen je pandemijom koronavirusa.

Budva – Radnički 9:17 (0:1, 0:5, 5:6, 4.5)

Dubrovnik – Bazen: Gruž. Igrano bez priustva publike. Sudije: Nenad Periš (Split) i Jakov Blašković (Dubrovnik).

BUDVA: Mandić, D. Dragović, Giga, Kovačević 1, Mitrović 5, N. Dragović, Jablan. VukMirović 3, Vukićević, N. Ivanović, M. Ivanović, Franeta, Duletić, Korać. Trener: Drago Pejaković.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 1, Stanojević 2, Janković 3, Toholj, Krug 2, Ukropina 1, Branković, Pljevančić, Miličić 1, Lukić 2, Panić 1, Todorovski, Radulović 4. Trener: Uroš Stevanović.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: