Šah Vojvodina
Promo
Šah Vojvodina

Promo

Šah Vojvodina, Foto: Promo

Druga ženska liga grupa Vojvodina je opravdala, pa čak i prevazišla očekivanja. Iako je bilo samo osam ekipa, napravile su pravi ugođaj za sve one kojima šah nešto znači.

Vođene su bespoštedne, surove i iscrpljujuće partije, koje su obilovale preokretima. Za sve ono što su prikazale, od prve do poslednje ekipe, dobijena je najviša ocena. U petom kolu svaka partija je u prva dva meča bila značajna. Pošto su oba tima imala isti broj meč bodove, odlučivao je drugi kriterijum gde je pola boda bežao NŠK.

U poslednjem kolu, Šahmatni kružok je pobedio maksimalnim rezultatom ekipu Dnevnika iz N. Sada. Sve oči su bile usmerene ka prvom meču. Dobro je krenulo za ekipu NŠK –a gde je Svetlana Stojadinov, nadigrala Jasnu Šakotić iz Banovaca Dunav.

Na kraju sve dileme su otklonjene. Ana Šakotić pobedom oduzima NŠK – u nadu da može do titule. Danijela Petrović je iskusno pobedila svoju mlađu suparnicu Mariju Stanković i donela samo potvrdu drugog mesta. Svečano zatvaranje i uručenje pehara obavio je predsednik Šahovskog saveza Vojvodine Zoran Stanimirović.
Konačna tabela:
1. Šahmatni kružok 13
2. NŠK 13
3. Omladinac 9
4. Bačka Palanka 7
5. Banovci Dunav 6
6. Senta 5
7. Spartak 4
8. Dnevnik 0

PROČITAJTE JOŠ: