Miraš Dedeić
Facebook printscreen
Miraš Dedeić

Facebook printscreen

Miraš Dedeić, Foto: Facebook printscreen

U Crnoj Gori vlada tenzija oko oduzimanja imovine Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a jedan od najbučnijih u antisrpskim komentarima jeste mitropolit novoosnovane i nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Miraš Dedeić. "Ljubi brata pravoslavca" nije parola po kojoj je poznat budući da Srbe smatra najvećim neprijateljima još od vremena kuge i kolere.

Poslednji u nizu dokaza o mržnji prema srpskom narodu dogodio se u jednoj emisiji na crnogorskoj televiziji, a Miraš je upitan da prokomentariše značaj trijumfa Crne Gore nad Srbijom na nedavnom meču u okviru Evropskog prvenstva u rukometu.

"To bi bolje neko mlađi objasnio od mene, ali meni lično to je velika pobeda. Više volim što su njih pobedili nego da su osvojili prvenstvo Evrope", jasnog i nepodeljenog mišljenja je Miraš.

Urednici eminentne stranice "Bilo je jako neprijatno" šaljivo su prokomentarisali kako bi "trebalo sada raspustiti reprezentaciju da za ceo život imamo pobedu", naravno sve sa dozom sarkazma zbog ove ni na koji način istorijske utakmice. Podsetimo, i Srbija i Crna Gora takmičenje su završile u grupnoj fazi šampionata.

 

Komentari (4)

zagondzija

18.01.2020 12:45

Kakva je ovo matora budaletina

hercegovac

18.01.2020 12:48

Miraš gorećeš u paklu,

Misho

18.01.2020 12:53

Miraše moj i tvoj bog nisu isti.Ti si Sotonin izaslanik i podanik.

trig

18.01.2020 14:56

Ovo je emisija kod onog ustase Bujanca,ili kako li se vec preziva smrad.