Vanja Udovičić i Sem Fabrici
MOS
Vanja Udovičić i Sem Fabrici, Foto: MOS

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se sa ambasadorom i šefom delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Semom Fabricijem i otvoreno i prijateljski razgovarao o uspešnoj realizaciji zajedničkih projekata i planovima za produbljivanje saradnje u oblastima omladine i sporta.

Ministarstvo omladine i sporta uz podršku delegacije Evropske unije u Republici Srbiji aktivno realizuje niz projekata koji za cilj imaju promociju sporta i zdravih stilova života kao i stvaranje što boljih uslova za kontinuiran napredak mladih kroz veću zapošljivost i dodatnu edukaciju.

Projektom IPA 2014, koji se odnosi na obnovu i poboljšanje uslova za bezbednost dečijih igrališta u gradovima, obuhvaćeno je 24 igrališta u 10 gradova širom Republike Srbije.

Vanja Udovičić i Sem Fabrici, Foto: MOS

Osnovni cilj ovog projekta je promocija sporta kao najzdravije aktivnosti za provođenje slobodnog vremena u ranom detinjstvu.

Realizacijom zajedničkog projekta IPA 2015 izgrađeno je, rekonstruisano, adaptirano ili završeno 24 sportska objekta u 22 lokalne samouprave.

Bogata saradnja Ministarstva omladine i sporta i delegacije Evropske unije u Republici Srbiji uspostavljena je i kroz implementaciju projekta "Zapošljivost mladih i aktivna inkluzija" i zajedničko učešće u Erazmus+ programu.

Evropska komisija podržava i rad Regionalne kancelarije za saradnju mladih, koja za cilj ima stvaranje socijalnih spona između mladih u regionu, kroz međusobno deljenje iskustava i znanja. Takođe, Srbija se od 2018. godine pridružila inicijativi EU "Evropska nedelja sporta", koja se obeležava širom Evrope s ciljem da se građani podstaknu na bavljenje fizičkom aktivnošću.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: