Vanja Udovičić
Alo/M.Metlaš
Vanja Udovičić

Alo/M.Metlaš

Vanja Udovičić, Foto: Alo/M.Metlaš

„Volontiranje je način građenja društva u kome se razumemo i prepoznajemo, u kome smo solidarni, u kome smo tim koji pobeđuje uvek, svuda i u svemu. Izuzetno i neizmerno sam zahvalan hiljadama mladih koji su pokazali svoju solidarnost i volonterski duh i bili su, i danas jesu, na mnogo načina i kroz mnogo akcija, u ovim danima izazova, širom cele Srbije, tu da pomognu u borbi protiv pandemije", istakao je Udovičić.

"Ne treba nam ni zakon, ni poziv, ni forma, ako volontiranje osećamo kao potrebu u svakome od nas, ako svima oko sebe svojim primerom pokazujemo koliko je važno bitu tu za nekoga kome je potrebna pomoć ili podrška, jer svi smo bar jednom bili baš ti kojima je ona bila potrebna, i za velike i za one samo naizgled male stvari”, rekao je Udovičić.

Pored ministra Udovičića, svoja uvodna izlaganja na Konferenciji o volontiranju imale su i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, direktorka UNICEF-a u Republici Srbiji Dejana Kostadinova i izvršna direktorka Mladih istraživača Srbije Tanja Petrović.

Ministar Vanja Udovičić je u svojoj čestitki povodom Međunarodnog dana volontera naglasio da će Ministarstvo omladine i sporta nastaviti da afirmiše volontiranje među mladima u našoj zemlji programom "MLADI SU ZAKON", kroz koji već čitavu deceniju preko 1000 mladih godišnje učestvuje u volonterskim programima.

„Zahvaljujem se svima koji su deo naše velike porodice volontera, siguran da će nas biti još više svakog dana, uveren da su mladi Srbije naša najlepša slika baš onda kada srcem daju sebe za ono u šta veruju, do čega im je stalo, a na nama je da stalno ponavljamo i usmeravamo baš sve da je volontiranje put kojim se ide srcem, a to je jedini pravi i ispravan put u životu”, deo je čestitke ministra Udovičića.

PROČITAJTE JOŠ: