Kup Vojvodine
promo
Kup Vojvodine

promo

Kup Vojvodine, Foto: promo

Od 30.10. do 01.11. tačnije u petak, subotu i nedelju, u Кaću, Šahovski savez Vojvodine organizuje neobičan, ali veoma atraktivan međunarodni turnir, koji mogu da igraju svi šahisti, bez obzira na titulu. To je prvenstveno poziv klubovima Vojvodine, ali i ostalim pojedincima, koji mogu da se pojave sa svojom ekipom i pokušaju da osvoje turnir. Nagrade su uglavnom vredne robne, ali je za pobednika obezbeđen i novčani iznos, kao i pehar.

Organizator je podelio nagradni fond, tako što će posebno dobiti ekipe koje su registrovane na teritoriji saveza Vojvodine, posebno za ekipe koje su oformljene ili iz drugog saveza i treći deo nagrada se odnosi na najbolje pojedince. Ima nagrade i za najbolju žensku ekipu. Pored nagrada igrači se bore i za rejting poene, jer je turnir odobren i od strane Svetske šahovske federacije.

Кada se sve podvuče, šahisti će odigrati pet kola za vikend, što je dovoljno da Кać bude pun šahista, a publika će sigurno imati šta da vidi. Dodatnu draž, ali i veću odgovornost za sudije biće tempo igre, jer se igra dva sata po igraču, bez dodatka vremena. Takmičenje i ovim segmentom postaje još atraktivnije. Ostalo je još jako malo vremena, a mesta ima samo za prvih sto igrača koji se prijave, zato požurite sa prijavama....

PROČITAJTE JOŠ: