FUDBALER ZA PRIMER Matić pre Mondijala obavlja jedan važan posao

Sportske igre mladih dobile su ekskluzivnog promotera - fudbalera Nemanju Matića!

Nemanja Matić
Nemanja Matić, Foto: Promo

Sportske igre mladih samo prošle godine okupile su oko 60.000 dečaka i devojčica, koji su se besplatno nadmetali u čak deset sportova. Sve je spremno za početak nove sezone, sve je spremno za probijanje novih rekorda. A jedan od promotera ambasadora ove sjajne manifestacije je Nemanja Matić, jedan od najboljih fudbalera sveta. I pored mnogobrojnih obaveza, odvojio je vreme i za druženje sa predstavnicima Sportskih igara mladih u Srbiji. Susret sa asom Mančester junajteda bio je prilika da predsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović Matiću uruči specijano priznanje. 

- Nemanja pomaže Sportskim igrama mladih na razne načine. Uvek je tu za nas i živimo SIM priču zajedno, u interesu dece Srbije i regiona. Kao i uvek, veseo, nasmejan, čovek sa dušom i velikom energijom, pravi je promoter ciljeva i ideja koje naše Igre donose. Nemanja ima kvalitet, snagu i moć, velikodušnost, on je jednostavno maestro na terenu i moram da kažem zaista veliki čovek van njega - istakla je Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije.
Nemanja je dobio zlatna medalju sa posebnom posvetom i porukom.
- Medalju koju smo mu uručili u znak pažnje i zahvalnosti, dobio je od srca, od svih devojčica i dečaka koji su do sada učestvovali na Igrama. Lično sam mu se zahvalila što je uz nas i što se bori za osmehe dece u regionu - zaključla je Ivana Jovanović, koja je nagradu fudbalskom asu predala u pratnji asistenta Marije Mihajlović i direktora Sektora za informisanje Slobodana Đurića.
Matić je bio vidno raspoložen po dobijanju medalje.
- Smatram da je ono što sprovode Sportske igre mladih u regionu mnogo važno. Za decu je sve besplatno, nije važno ko je pobednik, jer su svi samo učešćem u Igrama već pobedili. Ovde se deca uče da su prijateljstva jako važna u životu. I saznaju da je sport način života i sjajan izlaz koji mlade vodi na pravi životni put. Deco, spremajte se, Igre uskoro počinju novu sezonu i ponovo krstare Srbijom i regionom - poručio je naš reprezentativac, koji će Srbiju predvoditi na Svetskom prvenstvu u Rusiji, a koji je istakao da planira uskoro otvaranje svog malog muzeja sa svim peharima koje je zaslužio i dobio u karijeri.

 

 • Korisnik: Stoja
  02/04/2018 - 21:12
  Svaka cast ovim ljudima. Vodila sam moje dete na takmicenje u Sremsku Mitrovicu. Iz obliznjeg smo sela. Prijava je bila besplatna. Bilo je sjajno druziti se sa klincima iz okoline. Sportske igre mladih su sjajne. Nadam se da ce njihov karavan i ove godine doci u lepi Srem. Cula sam da je i Irig organizovao.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs