maraton
maraton
Beogradski maraton

Promo

Beogradski maraton, Foto: Promo

Generalni direktor "VINCI Airports Serbia" Nikola Brus izjavio je da mu je veliko zadovoljstvo da najavi trku.

"Organizovanje ovakvih jedinstvenih događa je u DNK "Vansi aerodroma". Naši zaposleni učestvovali su i prošle godine na trci, kada Vansi nije bio operater aerodroma i sa velilim ponosom govorimo da smo posvećeni ovoj trci. Zahvaljujem se našim partnerima", rekao je Brus na konferenciji za medije na aerodromu "Nikola Tesla".

PROČITAJTE JOŠ:

Beogradski maraton

Alo/ Marko Metlaš

Beogradski maraton, Foto: Alo/ Marko Metlaš

Direktor BGD maratona Dejan Nikolić zahvalio se svima koji su pomogli da se ova trka organizuje.

"Ime trke definiše ono što nas čeka 1.juna. Zato je ova trka na aerodromu spektakularna. Beogradski maraton godinama promovise trkacke događaje i koristi interesantne lokacije. Kroz organizovanje ovakvih događaja promoviše i Beograd i Srbiju", rekao je Nikolić.

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, koji je prosle godine bio ucesnik trke, istakao je u da je trčanje na pisti poseban dozivljaj.

"Zahvaljujem se našim domaćinima i aerodoromu Nikola Tesla što prepoznali značaj ove trke. Prošlogodisnja trka bila je nešto nepoznato, drago mi je što i ove godine nastavljomo sa sjajnom akcijom, da se trka održi na pist i pošalje se sjajna slika aerodroma i Beograda. Drago nam je što Beogradski maraton nastavlja da upotpunjuje maratonsku ponudu", rekao je Mladenović.

Sistem za prijavu biće aktivan od 15. aprila, a prijave će trajati mesec dana. Pravo učešća imaju punoletne osobe koje plate kotizaciju od 2.000 dinara.

Trka se održava 1. juna, u jedan sat ujutro.