Siniša Mali
Tanjug
Siniša Mali

Tanjug

Siniša Mali, Foto: Tanjug

Mali je u Skupštini Srbije kazao da je obezbeđena pomoć za 298 klubova širom zemlje za različite sportove, među kojima su košarka, rukomet, vaterpolo, veslanje, tekvodno, tenis, karate, džudo, kajak…

- Svi klubovi iz prve i druge lige dobili su pomoć od 600.000 dinara do 8,5 miliona dinara u zavisnosti od toga da li imaju međunarodna takmičenja. Za najveći broj tih klubova je pomoć u visini njihovih godišnjih budžeta - rekao je Mali.

Ministar je dodao da je sport važan za promociju zemlje, ali i zdravlje nacije. Mali je naveo da je budžet Ministarstva omladine i sporta za 2021.godinu veći u odnosu na inicijalni budžet tog ministarstva za ovu godinu.

Precizirao je da je u Predlogu budžeta za 2021. godinu za Ministarstvo omladine i sporta predviđeno 6,4 milijarde dinara, a da je inicijalni budžet za ovu godinu bio 5,6 milijardi dinara.

- Mi smo u ovom budžetu obezbedili, ne samo novac za oko 570 nacionalnih priznanja i 400 stipendija koje preko ministarstva dajemo na godišnjem nivou, već i za velika međunarodna takmičenja - rekao je Mali.

Kako kaže, obezbeđen je novac za Evropsko prvenstvo u odbojci za žene, kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre za košarkaše, Svetsko prvenstvo u atletici 2022.godine, Svetsko prvenstvo u veslanju 2023.godine, kao i za organizaciju više od 50 međunarodnih i nacionalnih takmičenja kao što su Školarijada, Svetsko prvenstvo i školskom sportu...

Mali je istakao i da je obezbeđen novac u iznodu od preko milijarde dinara za završetak multifunkcionalne dvorane u Beogradu.

Reč je o nacionalnom trening centru za šest sportova - karate, tekvondo, džudo, rvanje, sportsko penjanje i streljaštvo.

Bonus video: