Andrea Lekić
Profimedia
Andrea Lekić

Profimedia

Andrea Lekić, Foto: Profimedia

Andrea Lekić je ušla u istoriju rukometne Lige šampiona kao tek treća igračica koja je postigla više od 800 golova u prestižnom takmičenju. Njen Bukurešt je pobedom nad Ferencvarošem u osmom kolu Lige šampiona praktično overio plasman u četvrtfinale. 

Lekićeva je na ovom meču postigla četiri gola, a njen treći pogodak će zauvek ostati ispisan zlatnim slovima u istoriji Lige šampiona! Najbolji srednji bek Evrope i reprezentativka Srbije je postigla 801. gol u najelitnijem klupskom takmičenju i tako postala tek treća igračica ikada, kojoj je pošlo za rukom da prebaci cifru 800.

Neprikosnovena na prvom mestu najboljih strelaca svih vremena je Mađarica Anita Gerbic sa 990 golova u sedamnaest sezona. Na drugom mestu je reprezentativka Crne Gore, Kragujevčanka Katarina Bulatović sa 832 u 16 sezona. Jovanka Radičević je trenutno četvrta sa 784 gola u 16 sezona i najbliža Andrei Lekić koja je na koti 801 kao najmlađa u ovom društvu. Na petom mestu večne liste je Bojana Popović sa 733 gola u 14 sezona.

Posle ORK Beograda, Radničkog i Knjaz Miloša, jedna od najboljih igračica današnjice je prvi put osetila čari Lige šampiona 2007. godine, kad je prešla u Krim. Od tog trenutka, pa sve do danas, Lekićeva je igrala u najboljim evropskim klubovima i svake godine je bila učesnik najveće evropske klupske smotre, a trenutno igra trinaestu sezonu u društvu najboljih.