Nikola Grbić
EPA/Annamaria Locons
Slobodan Kovač

Odbojkaški savez Srbije

Slobodan Kovač, Foto: Odbojkaški savez Srbije

Proslavljeni reprezentativac Slobodan Kovač imenovan je za novog selektora Srbije, saopšteno je danas iz Odbojkaškog saveza Srbije (OŠ).

On je na toj funkciji zamenio nekadašnjeg saigrača Nikolu Grbića, koji je raskijnuo saradnju sa OŠ nakon neuspeha na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju u Bariju.

Zna se ko je zamena za povređenog Dragana Milosavljevića

AUTOR: Tanjug/S.M. DATUM I VREME: 19.08.2019. 11:28 Gagi će biti van terena osam ili devet meseci. Dragan Milosavljević, Foto: ALO!/Vladimir Marković Francuski košarkaš Aksel Tupan nalazi se na meti španske Unikahe, koja želi da ga angažzuje kako bi pokrio poziciju povređenog beka Dragana Milosavljevića. AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 19.08.2019.

Kako se navodi, OŠ i Kovač dogovorili su saradnju za Evropsko prvenstvo 2019. i Evropske kvalifikacije za OI 2020, koje će se odigrati u januaru naredne godine, a nakon toga će se razgovarati o nastavku.

Nikola Grbić

EPA/Annamaria Locons

Nikola Grbić, Foto: EPA/Annamaria Locons

Kovač je kao igrač sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio sedam medalja: zlatnu na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000, bronzanu na OI 1996. u Atlanti, bronzanu na Svetskom kupu izazivača u Tokiju 1996, srebrnu na prvenstvu Evrope 1997. u Ajndhovenu, bronzanu na EP 1995. u Atini i srebrnu na Mediteranskim igrama 1991. u Atini.

PROČITAJTE JOŠ:

Kao trener je radio u Radničkom iz Kragujevca, sa kojim je osvojio šampionske titule 2009. i 2010. godine, a potom u Iranu, Italiji, Turskoj, Sloveniji i Rusiji.

BONUS VIDEO:

Alo! U Kopenhagenu: Samo još krtice fale na terenu “Parken” stadiona pred meč sa Crvenom zvezdom