Kumstva u srpskom sportu
Alo
Kumstva u srpskom sportu

Alo

Kumstva u srpskom sportu, Foto: Alo

"Bog je na nebu, na zemlji kum" i "Šta to radiš, kume?" su dve posve dijametralne rečenice koje dosta toga govore o kumovskim odnosima u srpskoj istoriji i tradiciji. Zanemarićemo trenutno onu ružniju stranu i okrenuti se istinskim kumovskim vrednostima, a njih je u našem sportu više nego što biste mogli da pretpostavite.

Jelisaveta Orašanin i Miloš Teodosić

Marko Metlaš/Alo!

Jelisaveta Orašanin i Miloš Teodosić, Foto: Marko Metlaš/Alo!

Pred vama je lista top 10 kumstava među srpskim sportistima, a kompletna lista je daleko, daleko šira. Neki slučajevi će vas možda iznenaditi.

- Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić je uvek bio veoma popularan i u javnosti i od strane kolega sportista, pa ne čudi što ima dva veoma poznata kuma. U pitanju su bivši fudbaler Marko Pantelić i prethodni kapiten naših košarkaša Nenad Krstić.

- Trener Crvene zvezde Dejan Stanković takođe ima dosta kumova među kolegama. Tako je u kumovskim odnosima sa Sinišom Mihajlovićem, Markom Pantelićem i Zvonkom Milojevićem.

Dejan Stanković i Siniša Mihajlović

Instagram/dejanstanković

Dejan Stanković i Siniša Mihajlović, Foto: Instagram/dejanstanković

- Kao što rekosmo, Siniša Mihajlović u kumovskim je odnosima sa Dejanom Stankovićem, ali takođe i sa Miroslavom Tanjgom.

- Savo Milošević i Dragan Ćirić su se sprijateljili dok su zajedno igrali u Partizanu, a posle toga su se i okumili.

- Nemanja Vidić i Nenad Lalatović su se sprijateljili dok su obojica igrali u Crvenoj zvezdi, te su se odlučili da budu dupli kumovi.

- Vladimir Petrović Pižon i Dušan Dule Savić su dva legendarna fudbalera Crvene zvezde, a kada se Pižon ženio sa prvom suprugom, svedok na venčanju mu je tadašnji klupski kolega i prijatelj Dule Savić.

Aleksandar Mitrović

AP/Darko Vojinović

Aleksandar Mitrović, Foto: AP/Darko Vojinović

- Aleksandar Mitrović je prošle godine kumovao na venčanju bivšem kapitenu Crvene zvezde Filipu Stojkoviću. Divan primer čvrste veze crno-belog i crveno-belog tabora.

- Dragan Džajić i Milovan Đorić su dugogodišnji prijatelji, a Džaja je bio kum Đori na venčanju kada se prvi put ženio.

- Fudbaler Aleksandar Pantić bio je kum na venčanju nekadašnjem saigraču iz Crvene zvezde Luki Milivojeviću.

Marko Dmitrović i Ivan Paunić

Alo!/Marko Metlaš

Marko Dmitrović i Ivan Paunić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

- Možda niste nikada povezali ova dva imena, ali Ivan Paunić i Marko Dmitrović su kumovi. Bivši košarkaški reprezentativac se venčao prošle godine, a kumovao mu je ni manje, ni više nego prvi golman selekcije Srbije u fudbalu.