Trening ženske rukometne reprezentacije
rss.org.rs
Trening ženske rukometne reprezentacije

rss.org.rs

Trening ženske rukometne reprezentacije, Foto: rss.org.rs

Protivnik reprezentacije Srbije u drugom kolu grupe A na Svetskom prvenstvu u Japanu, selekcija Kube, doživela je pravi debakl na startu turnira od najbolje selekcije u ovom veku, Norveške. 47:16. Ono što je video stručni štab zajedno sa igračicama u analizi tog duela nije impresioniralo, pa je tako srpski nacionalni tim apsolutni favorit u duelu koji je na programu u ponedeljak od 12.30 časova po lokalnom vremenu (4:30 po našem).

- Očekivana pobeda Norveške, Kuba je zatvorena, nemaju dovoljno kvalitetnih međunarodnih utakmica, to se vidi, zato mislim da neće biti problema što se tiče rezultata. Nadam se pobedi. Jasno je da će to biti i šansa da razigramo sve devojke. Moramo da vodimo računa o tome da sve igračice budu spremne da podnesu teret. Prvenstvo je dugo i naporno, a utakmica sa Kubom će biti šansa za to - rekao je u najavi meča selektora Ljubomir Obradović.

Iskusna Dijana Števin, koja je u državnom timu debitovala na Evropskom prvenstvu 2008. godine, smatra da opuštanja neće biti:

- Pobedile smo Angolu i već to zaboravili. Idemo iz utakmice u utakmicu. Radimo pozitivne stvari, ispravljamo šta je potrebno da se ispravi u igri. Kubanke stvarno ne bi trebalo da nam predstavljaju problem, ali opuštanja ne sme da bude.

Kubankama je ovo četvrti nastup na Svetskim prvenstvima. Najbolji rezultat je 21. mesto 1999. godine. Na poslednjem takmičenju na kome je učestvovala, SP 2015, Kuba je bila pretposlednja, na 23. mestu.