Sandra Perković
AP Photo/Martin Meissner
Sandra Perković

AP Photo/Martin Meissner

Sandra Perković, Foto: AP Photo/Martin Meissner

Sandra Perković je šokirala javnost izjavom da razmatra mogućnost da nastupa pod nekom drugom zemljom, u godini uoči Olimpijskih igara.

"U narednih nekoliko meseci videćemo šta je s nastavkom naše karijere. (Trener) Edis (Elkasović) prima četiri hiljade kuna (oko 540 evra), čovek je odlučio da ode, a ja ga ne krivim. Postoji mogućnost da odem za njim, a to ne bi bilo dobro za Hrvatsku, za mene. Ako on ode, neće me trenirati. Ko će? Niko. Mogla bih sve završiti", rekla je dvostruka olimpijska šampionka u bacanju diska i najuspešnija atletičarka Evrope svih vremena. 

PROČITAJTE JOŠ:

Azar I Kante

AP Photo/Frank Augstein

Njih dvoje su sarađivali od 2013., a zajedno su osim pomenuta dva olimpijska zlata osvojili i dva svetska i pet evropskih uz pregršt drugih medalja sa brojnih takmičenja. 

Ona je temelj četvorogodišnjeg olimpijskog ciklusa, glavni adut za medalju, a sada je taj projekat doveden u pitanje.

Svi su zatečeni njenom izjavom a pogotovo predsednik Olimpijskog komiteta Hrvatske Zlatko Mateš.

"To je rekla? Ne, nisam znao i ovo je iznenađenje. Ni u jednom trenutku nismo obavešteni da postoji bilo kakav problem. Edis je u programu vrhunskih trenera, Sandra dobija i dobiće sve što joj pripada. Za ovo prvi put čujem i za sada ne znam šta bih rekao. Da je stvar u novcu, verujem da bismo za to znali, da bismo razgovarali", rekao je Mateša.

Izjava predsednika AK Mladost Franje Pavlovića je i najbolje dala objašnjenje o ovoj izjavi poznate atletičarke:

"Znate da zlatna medalja u Azerbajdžanu košta milion evra", rekao je Pavlović.

Komentari (1)

Srbin

26.05.2019 11:24

Na ovim prostorima države potcenjuju sportiste, pa se čude što odu kad im neka druga država pruži neuporedivo bolje uslove. Tuga je što neka druga država mora da ponudi mnogo više novca da bi domaći eventualno digli platu. A bez toga bi i 200e bila puna kapa...