Kolašinac poslao snažnu poruku pred nove izazove
alo.rs
Podbacio: Asmir Kolašinac
Asmir Kolašinac, Foto: Profimedia

Nakon što je Ivana Španović zbog povrede zadnje lože morala da odustane od takmičenja na Svetskom prvenstvu u atletici (27. septembar - 6. oktobar), navijači u našoj zemlji najveće nade da će se iz Dohe vratiti sa medaljom oko vrata polažu u Asmira Kolašinca (34).

Srpski bacač kugle je krajem jula ispunio normu za svoj peti planetarni šampionat, kada je u Zenici bacio kuglu 20,88 metara. Sjeničanin je do sada u tri navrata uspevao da se domogne finala, odnosno mesta među osam najboljih na svetu.

- Veći deo priprema sam odradio u Sjenici zbog nadmorske visine, ali i da bih bio u krugu porodice i prijatelja. Veoma dobro sam se pripremio i spreman sam za lični rekord. U Dohu sam krenuo u utorak, što je deset dana ranije, kako bi se aklimatizovao na tamošnje vremenske prilike, koje su dosta drugačije nego u Srbiji. Dobra stvar je što su kvalifikacije zakazane za 3. oktobar od 18.30, a finale je dva dana kasnije, što je idealno za dobar rezultat - počinje priču Asmir Kolašinac za „Sport plus“.

Srpske rukometašice ubedljive protiv Švajcarkinja

AUTOR: Tanjug, Alo.rs/I.Dž. DATUM I VREME: 25.09.2019. 20:04 Ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je večeras Švajcarsku 35:23 (17:11) u prvoj utakmici Grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Pred 2.500 gledalaca u dvorani "Ribnica" u selekciji Srbije Slađana Pop-Lazić postigla je sedam, Tamara Radojević pet, a Jelena Lavko četiri gola.

 

Ivana će nam mnogo nedostajati

Da li si se čuo sa Ivanom Španović i kako je podnela to što neće biti u mogućnosti da se takmiči?

- Ivana je vrhunska klasa u svojoj disciplini. Šteta što neće učestvovati. Čuli smo se, u kontaktu smo, kaže da joj je žao što neće biti deo tima. Ona bi bila u igri za medalju čak i da loše skoči. Nekada čovek u toj želji da bude što spremniji ne uspe da prepozna granicu mogućnosti i onda dođe do povrede. Osetio sam to na svojoj koži pre dve godine. Mnogo će nam nedostajati kao podrška, jer kada je u blizini neko ko osvaja medalje, prosto te tera da budeš bolji, motiviše te.

Da li si svestan da si najveći adut Srbije za medalju nakon što je Ivana Španović odustala od SP zbog povrede?

- U najavama sam uvek bio realan. Moram da se pohvalim da sam u izuzetno dobroj formi i da nemam nikakav zdravstveni problem. Pre nekoliko dana sam imao kontrolno takmičenje i bio sam na zadovoljavajućem nivou. Imao sam svih šest uspešnih bacanja, a najbolji rezultat mi je bio 20,76 metara, što je po mom mišljenju dovoljno za finale. Konkurencija je poslednjih nekoliko godina, a posebno ove, izuzetno jaka. Ne bih ništa da obećavam, biće veoma teško, moj domet je finale i osam najboljih. Na primer, kada sam 2008. godine bacio lični rekord, to je bio treći rezultat na svetu, dok je ove godine osmi rezultat - 22,22. Finale je želja, ne idem u Dohu sa belom zastavom, ali sam realan, fizički sam spremniji od većine, videćemo da li će se stvari poklopiti.

Pročitajte još:

Sigurno maštaš o medalji, naročito jer si na zalasku karijere?

- Sigurno je da me motiviše tako nešto. To mi nedostaje u karijeri, to je moja želja i san. U Dohi ću biti najstariji bacač kugle, ali se osećam mladim. Voleo bih da Srbija dobije organizaciju Svetskog prvenstva u dvorani 2022, koje bi bilo moje poslednje u karijeri, da se oprostim kao šampion, da me ljudi po tome pamte. Ipak, još ne razmišljam o završetku, to će najranije biti posle Olimpijskih igara u Tokiju, pod uslovom da sve bude u redu sa zdravljem i formom - zaključio je Asmir Kolašinac.

Bonus video: Filip Čović ekskluzivno za Alo.rs o predstojećoj sezoni