Kinezi na Beogradskom maratonu
Alo
Kinezi na Beogradskom maratonu

Alo

Kinezi na Beogradskom maratonu, Foto: Alo

Kineska trkačka zajednica, najbrojnija na svetu, nije želela da se pomiri sa ovom situacijom i na ovaj način dala je podršku Beogradu i Srbiji kroz trku "33. Belgrade marathon Virtual Run, China-Serbia Friendship long live“.

S obzirom na to da je u Kini još uvek na snazi zabrana masovnog okupljanja, kao i masovnog zajedničkog trčanja - ovogodišnji 33. Beogradski maraton održan je tako što je svaki prijavljeni učesnik, sa teritorije cele NR Kine, samostalno trčao svoju trku, koja je mogla da bude i kraća od maratona.

Pretrčana distanca bila je praćena i evidentirana, a svaki učesnik je, kao podsećanje na učestvovanje u ovom jedinstvenom događaju, dobio i posebno dizajniranu dvojezičnu elektronsku diplomu.

Takođe je kreirana i unikatna serija medalja sa ispisom „China-Serbia Friendship Long Live“ sa zastavama NR Kine i Republike Srbije na traci za medalju.

U pripremi i po završetku ovog jedinstvenog događaja, mnogobrojni trkački klubovi, organizatori maratona, specijalizovani turoperatori i pojedinci - a među njima i neke poznate kineske ličnosti objavljivali su na svojim društvenim mrežama postove - odnosno video materijale i fotografije sa pozitivnim komentarima o samom događaju, o Beogradu i Srbiji.

Kineska trkačka zajednica je, na ovaj jedinstven način, pokazala svoju snagu i solidarnost u daljoj izgradnji srpskog i kineskog prijateljstva.