Keba
M. Metlaš
Keba

M. Metlaš

Keba, Foto: M. Metlaš

Dok na ringu dvorane na Crvenom krstu među borcima Radničkog i Loznice sevaju udarci, iza plavog ugla sve vreme vreba - Dragan Kojić Keba.

FINALE SUPERLIGE

PRVI MEČ (Loznica)

Loznica-Radnički 10:4

DRUGI MEČ (Beograd)

Radnički-Loznica 8:6

MAJSTORICA (Smederevo)

Loznica-Radnički subota

Tu, odmah uz svoje Lozničane, poznati pevač iz prvog reda zdušno navija i preživljava svaki aperkat, kroše i direkt boksera dva naša najbolja tima.

Radnički-Loznica

M. Metlaš

Radnički-Loznica, Foto: M. Metlaš

„Krstaši“ su uspeli da izjednače rezultat na 1-1 u finalnoj seriji plej-ofa Superlige, pa će odluka o novom prvaku države pasti u majstorici, 19. septembra na neutralnom terenu u Smederevu.

Keba nema dilemu ko je bliži peharu, pokazuje na majicu s grbom BK Loznica i uz jak stisak pesnica, poručuje:

- Mi smo šampioni!

Keba

M. Metlaš

Keba, Foto: M. Metlaš

Spuštajući gard, Keba za „Alo!“ priča:

- Otkako znam za sebe i tih 30 godina koliko sam tamo živeo, dvorana Loznice je bila hram boksa, a taj sport popularniji od fudbala i košarke zajedno. „Lagator“ je oduvek imao najvatreniju publiku i to u nekadašnjoj Jugoslaviji. Svaka čast Radničkom, ali sadašnja generacija Loznice je sazrela da uzme titulu prvaka Srbije.

Bravo za Borovčanina

Keba je ponosan na još jednog velikog bokserskog šampiona, svog Lozničanina - Nenada Borovčanina.

- Bio je veliki šampion kojim smo se ponosili, a sada kao predsednik Saveza pravi dobre spojke i vraća boks na veliku scenu u srpskom sportu. Eh, da nam je više takvih ljudi...

Nenad Borovčanin

M. Metlaš

Nenad Borovčanin, Foto: M. Metlaš

Kao pesmu da recituje, Dragan Kojić nabraja bokserske legende iz svog kraja...

Zvezdo, mora to hrabrije!

I pored priče o boksu, poraz Zvezde od Omonije nameće vruću fudbalsku temu:

- Imao sam neki loš osećaj i pre meča u Nikoziji. I pored nesrećno primljenog gola, moja Zvezda je morala da igra hrabrije. Ali odlika nas zvezdaša je da ostajemo uz klub i kada je teško. Ovo je najteži poraz u poslednjih nekoliko godina, definitivno, ali sad pravac Liga Evrope - ne predaje se Keba.

- Imali smo mnoge reprezentativce, pa čak i evropske šampione, kao što su Steva i Aca Popović. Još se prepričavaju borbe legendi - Durunge, Aćimovića, Markovića, Žabina, Živkovića, Kreje Petrovića... Sa mnogima sam se družio, a na tri meseca me je čak u ring uvukao čuveni trener Pavle Šovljanski. Ko zna kako bi izgledao danas da nisam ipak na vreme odabrao muziku - uz osmeh će Keba.