NE PAMTE OVAKAV PAD Kamileri: Ferari je u kanalu

Poslije devet trka Ferari je šesti na tabeli konstruktora. Italijanska ekipa od 1981. godine nije bila van prvih pet ekipa

Formula 1, Ferari
Formula 1, Ferari, Foto: EPA/Enric Fontcuberta

Izvršni direktor Ferarija Luis Kamileri priznao je da je slavna italijanska ekipa "u kanalu" i da će joj biti teško da iz njega izađe pre primene novih pravila u Formuli 1 koja stupaju na snagu 2022. godine.

Ferari je van prvih pet ekipa u šampionatu prvi put posle 27 godina.

Predsednik Ferarija Džon Elkan nedavno je rekao da u ekipi ne očekuju početak pobedničkog ciklusa dok se tehnička pravila ne promene, a isto misli i Kamileri.

"Mi smo sada u kanalu i znamo da smo u kanalu. To je sticaj faktora, ali sve što bih rekao zvučalo bi kao izgovor, a mi izgovore ne volimo. Važno je da se usredsredimo na probleme i da radimo naporno i odlučno da se vratimo tamo gde mislimo da je naše mesto", naveo je Kamileri.

Posle devet trka Ferari je šesti na tabeli konstruktora. Italijanska ekipa od 1981. godine nije bila van prvih pet ekipa.

"Realno, biće teško", rekao je Kamileri na pitanje da li bi Ferari mogao da preokrene situaciju sledeće sezone.

"U Formuli 1 se uvek borimo sa vremenom, na stazi i u razvoju događaja i nema magičnog štapića. Trebaće vremena. Nadam se da ćemo sa više fleksibilnosti u pravilima sledeće godine moći makar da napredujemo za korak. Mercedes, svaka im čast, obavili su neverovatan posao i videćemo u 2022. godine da li će se to promeniti sa novim pravilima", naveo je Kamileri.

Za više vesti zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi