Uroš i Nikola Kalinić
Instagram/printscreen
Uroš i Nikola Kalinić

Instagram/printscreen

Uroš i Nikola Kalinić, Foto: Instagram/printscreen

Mnogi nisu znali da poznati srpski košarkaš Nikola Kalinić ima brata Uroša (33) koji se bavi vaterpolom. Porodica Kalinić obiluje sportistima, otac Zoran je proslavljeni stonoteniser, a majka Dragica bivša odbojkašica. 

Uroš je za "Srpski Telegraf" rekao da je redovno pobeđivao svog mlađeg brata u košarci dok su bili mlađi_

"Pokušao je Nikola u vodi da igra sa mnom i ja sam pokušao basket. I jedno vreme sam ga i dobijao, dok nije malo porastao. Od tada ne mogu da mu priđem. Ni Nikola nije bio loš u vaterpolu, ali je zbog čestih prehlada i bolesti, upala uha prestao. Imao je štos, voleo je da šutira. Ponekad su vredeli i tatini saveti iako njegov sport nema veze sa našim sportovima. Ima on iskustva, ali smo mi nekako uglavnom sami gradili svoj put" - rekao je Uroš!

Vaterpolisti Srbije

VSS

Vaterpolisti Srbije, Foto: VSS

Stariji Kalinić je objasnio kako je došao do reprezentacije Francuske:

"Dug je to put bio. Već šest godina branim boje Monpeljea. Lepo sam se tamo snašao, pa je logičan potez bio da apliciram za državljanstvo. Ubrzo po dobijanju papira dobio sam poziv od selektora Nene Vukanića i tako se obreo u njihovom dresu. Za mene nije bilo mesta u našoj reprezentaciji i tu nema ljutnje, ipak su naši momci nedodirljivi, najbolji na svetu. Veliki sam navijač naše reprezentacije i naravno da ću navijati za Srbiju ovde u Budimpešti" - zaključio je Uroš.

Srbija će u četvrtfinalu u sredu 17.30 čekati pobednika duela meča osmine finala Španija-Nemačka. Francuska je okončala takmičenje sa tri poraza u prvoj fazi!