Siniša Mali
Alo/ Marko Metlaš
Siniša Mali

Alo/ Marko Metlaš

Siniša Mali, Foto: Alo/ Marko Metlaš

Ministar finansija Siniša Mali u nedelju će trčati svoj prvi maraton i to u Atini.

Na istoj stazi naći će se još jedan srpski ministar - Zoran Đorđević, ministar zadužen za sektor rada, zapošljavanja, socijalna i boračka pitanja.

Srpski ministar finansija maraton u Atini dočekuje u vrhunskoj formi. Već je Siniša Mali pokazao da je izuzetan sportista istrčavši beogradski polumaraton, ali ovo sada je "puna trka", odnosno na najdužoj mogućoj deonici.

Siniša Mali na Beogradskom maratonu

Promo

Siniša Mali na Beogradskom maratonu, Foto: Privatna arhiva

U Beogradu je bivši gradonačelnik 30. septembra istrčao polumaraton s vremenom 1:59:47 što je odličan rezultat.

Siniša Mali tvrdi da je, pored toga što je trka za njega veliki izazov, i te kako spreman, budući da intenzivno trenira.

Siniša Mali istrčao polumaraton

Beoinfo

Siniša Mali istrčao polumaraton, Foto: Beoinfo

- Ovo je za mene zaista veliki izazov, jer sam do sada učestvovao u polumaratonskim trkama, koje su duplo kraće od maratona. Međutim, kao i inače u životu, volim nove izazove, jer kad uložite veliku energiju, trud i posvećenost, rezultat mora da bude dobar. Sport treba da bude važna stavka u životu svakog čoveka jer se na taj način razvijaju i duh i telo, pomeraju sopstvene granice, a upornim zalaganjem i treningom dostižu posvećeni ciljevi. Ministar Zoran Đorđević je u odličnoj kondiciji, i biće teško biti brži od njega. Malo se šalim, ovo je trka koju ja trčim sam sa sobom, i zaista mi nije bitan rezultat - rekao je Mali.

 Ministar Đorđević čitao je u avionu za Atinu neobičnu knjigu "O čemu govorim kada govorim o trčanju".

- Često me pitaju šta očekujem na maratonu.Takva pitanja uglavnom postavljaju oni koji nikada nisu trčali, oni koji se ne osećaju ni kao gazele, a ni kao lavovi. Dovoljno će mi biti da se fokusiram na samog sebe, da trčim dok trčim. Bas zato, verujem da ću stići na vreme do cilja. Jedno je sigurno, pobediće Vlada Republike Srbije, koji god od ministara da stigne prvi - rekao je ministar Đorđević.

Alo! rođendanska žurka

ALO!

Zoran Đorđević na Alo! rođendanskoj žurci, Foto: ALO!

Nema nikakve dileme da, šta god da dva ministra urade u nedelju u Atini, ti trenuci ući će u istoriju srpskog sporta.