Hokejaška reprezentacija Srbije
hockeyserbia.com
Hokejaška reprezentacija Srbije

hockeyserbia.com

Hokejaška reprezentacija Srbije, Foto: hockeyserbia.com

Reprezentacija Srbije u hokeju otputovala je u Sisak gde će od 13. do 15. decembra učestvovati na pretkvalifikacionom olimpijskom turniru. Hokejaši Srbije boriće se za plasman u sledeći krug i učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022, a rivali će im biti Turska, Bugarska i Hvratska. Tim menadžer reprezentacije i generalni sekretar Hokejaškog saveza Danilo Vukotić kaže da srpski tim neće imati lak zadatak.

"Očekujemo teške utakmice. Ekipa je mlada, ali siguran sam da će moći da da sve od sebe. Najteži duel biće sa domaćinima, koji su favoriti. Verujem da će poslednji meč sa njima odlučiti koja selekcija prolazi dalje", rekao je Vukotić.

Hokejaši su prošle zime ostvarili najveći uspeh u istoriji srpskog hokeja, kada su sve tri selekcije na svetskim prvenstvima osvojile zlatne medalje i plasirale se u viši rang takmičenja. Reprezentaciju Srbije sa klupe vode kanadski stručnjaci selektor Džon Trip i njegov pomoćnik Rajan Koglan, a u stručnom štabu nalaze se još i tim menadžer Danilo Vukotić, Marian Bradić (ekonom), Miloš Milinković (lekar) i Igor Vujićić (fizioterapeut).

Dres Srbije na turniru u Sisku nosiće golmani: Arsenije Ranković, Jug Mitić, Petar Stepanović, igraci: Nemanja Vučurević (kapiten), Pavle Podunavac, Uglješa Novaković, Ivan Anić, Marko Dragović, Igor Mitrović, Marko Mladenović, Mateja Popović, Andrija Španjević, Andrej Cvik, Viktor Čengeri, Relja Radosavljević, Uroš Bjelogrlić, Srdan Marković, Siniša Pajić, Mirko Đumić, Srđan Subotić, Dušan Grković, Aleksa Luković, David Tomašević, Lazar Leštarić. Prva utakmica zakazana je za sutra u 15 sati, a protivnik je reprezentacija Turske, dan kasnije hokejaši će igratii protiv Bugarske u istom terminu, dok će u nedelju od 17 sati snage odmeriti sa Hrvatskom.