Oskar Hara
Twitter/printscreen
Oskar Hara

Twitter/printscreen

Oskar Hara, Foto: Twitter/printscreen

Haro je nedugo zatim na društvenim mrežama objavio video i žestoko iskritikovao pristup španskog naroda prema ovoj pošasti:

"Zašto je moj otac umro? Nije morao da umre. Pustili su ga da umre. Trebao mu je respirator da preživi i nisu mu dali jer nema dovoljno respiratora. U suzama me je nazvao i tražio moju dozvolu da umre. To je Španija koju imamo. Čovek iz generacije koja je gradila ovu zemlju, koji je radio 14 sati dnevno... Takvog čoveka smo pustili da umre", rekao je Haro na početku, a onda, kao da nije bilo dovoljno tragično, nastavio:

"I majka mi je bila pozitivna na korona virus. Zatvorena je u kući. Ne mogu da je zagrlim, poljubim, utešim... Ne želi u bolnicu jer se boji da će i nju pustiti da umre. Što se to sa nama događa? Nadam se da niko više neće doživeti ovo što sam ja doživeo. Želim da moja deca odrastaju u zemlji u kojoj nećemo puštati ljude da umiru sami!".

Španija je posle Italije najviše pogođena novim virusom.

"Mislim da 80 posto ove zemlje ne razume kakva je situacija. Zašto mi u Španiji verujemo da smo pametniji od Kine ili Italije koje su odmah zatvorile svoje zemlje? Ljudi nam umiru, a lekari nam nemaju ni rukavice. Moramo svi zajedno da se borimo. Ostanite u kućama, molim vas", poručio je na kraju, kako prenosi B92.