Sedam olimpijada,  jedna zastava: Jasna Šekarić
profimedia
Sedam olimpijada,  jedna zastava: Jasna Šekarić

profimedia

Jasna Šekarić, Foto: profimedia

Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije je na današnjoj sednici odredio olimpijski tim Srbije za Igre u Riju, ali u njemu nema Šekarićeve, koja je među prvima izborila plasman u Rio.

Posle višesatne diskusije utrvđen je konačan predlog sastava reprezentacije za Igre u Riju. Predlog sportskog direktora Srećka Pejovića je usaglašen, osim što se diskutovalo o izboru drugog strelca pištoljem za žene. Za ovo mesto konkurisale su Jasna Šekarić i Zorana Arunović. Osam od devet članova UO su glasali da u sastavu bude Arunovićeva, dok je jedan član bio uzdržan.

"Uvažavajući sve zasluge Jasne Šekarić za olimpijski pokret i streljački sport u Srbiji, Upravni odbor se rukovodio kriterijumima da najspremniji sportisti idu na Olimpijske igre i rezultatima sa kriterijumskih takmičenja, kada je doneo odluku da Srbiju u Riju predstavlja Zorana Arunović", rekao je predsednik SSS Siniša Mašović.

Srbiju će u takmičenjima puškom predstavljati Andrea Arsović, Ivana Anđušić Maksimović, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić i Milutin Stefanović, dok će pištoljem gađati Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Bobana Veličković i Zorana Arunović.

Konačnu odluku donosi Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije, koji potvrđuje predloge nacionalnih saveza.

"Devet olimpijskih kvota, koje su srpski strelci ispunili u kvalifikacionom periodu su vlasništvo nacionalnih saveza i olimpijskih komiteta, a ne takmičara", navodi se u saopštenju SSS.

Stručni štab će biti određen naknadno, posle dogovora sa Olimpijskim komitetom Srbije.

 

Komentari (2)

ila

06.07.2016 17:46

Sramota!!!!

momazver

07.07.2016 12:03

GREBI GA! NJU SU BAR MOGLI DA NAGRADE ODLASKOM NA OVE OLIMPIJSKE IGRE.ZASLUŽILA JE.UČINILA JE VIŠE ZA NAŠU ZEMLJU NEGO SVE NABIGUZICE KOJE SU SE NAPUTOVALE PO SVETU SVE ŠLEPUJUĆI SE NA LEDJIMA ZASLUŽNIH SPORTISTA ,PA I NJENIM NARAVNO!....A I NORMU JE I S P U N I L A...MOLIM LEPO!