Kragujevački polumaraton
grad Kragujevac
Kragujevački polumaraton

grad Kragujevac

Kragujevački polumaraton, Foto: grad Kragujevac

Iako su slične sportske manifestacije otkazane, 4. oktobra, sa početkom u 11 sati, u Kragujevcu će biti održan tradicionalni osmi "Zastava oružje" kragujevački polumaraton.

Zbog aktuelne zdravstvene situacije, umesto 600 učestvovaće 300 takmičara, start ispred Skupštine grada, biće organizovan na poseban način, a pristup zoni starta i cilja neće biti moguć bez zaštitne maske. Neće biti ni klasičnog proglašenja tri prvoplasirana učesnika, već će na pobedničko postolje dolaziti jedan po jedan takmičar, a prilikom dodele pehara neće biti rukovanja sa organizatorima.

- Siguran sam da će organizator sa podrškom koju ima i uz pridržavanje svih mera pokazati da ovakvi sportski događaji mogu da se održavaju uprkos pandemiji. Mi moramo da živimo, a ovo je sjajan način da slavimo život – rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća zadužen za sport, na konferenciji na kojoj je najavljena ova manifestacija.

Pre polumaratona, biće održana i 35. humanitarna akcija Crvenog krsta "Trka za srećnije detinjstvo". Zbog aktuelne epidemiološke situacije u ime svih predškolaca, učenika osnovnih i srednjih škola trku solidarnosti će pod motom "Naši drugari nisu sami" istrčati grupa mladih.

PROČITAJTE JOŠ: