Ivana Španović
EPA/Christian Bruna
Ivana Španović

EPA/Christian Bruna

Ivana Španović, Foto: EPA/Christian Bruna

Kakav šok za sve stiže iz Berlina! Ivana Španović neće nastupiti u finalu Evropskog šampionata u Berlinu. Odluku je, zajedno sa Ivanom doneo stručni tim naše najbolje atletičarke. Presudila je povreda koju je Španovićeva zaradila u kvalifikacijama, kada je osetila bol u tetivi.

- Povrede su nažalost sastavni deo sporta i ovo je jedna od najtežih odluka, ali verujem najbolja kad je u pitanju nastavak karijere. Imala sam ogromnu želju da nastavim, znala sam da mogu da istrpim bol, ali kad sam saznala da je u pitanju ruptura ahilove tetive poslušala sam savet medicinskog tima da odustanem od nastupa u finalu. Nastavljam sa terapijama i nadam se brzom povratku na stazu - izjavila je Španovićeva.

 

Odmah za njom oglasio se i trener Goran Obradović:

- Ivana neće skakati u finalu Evropskog Prvenstva u Berlinu. Tu odluku je doneo Ivanin tim nakon očitanih nalaza magnetne rezonance. Ivana je doživela neugodnu povredu ahilove tetive desne noge u toku kvalifikacija skoka udalj. U prvom momentu je izgledalo da povreda nije teže prirode, ali je snimak magnetne rezonance pokazao da je povreda ozbiljnija, parcijalna rutura ahilove tetive i da bi Ivana skakanjem u finalu mogla ugroziti nastavak karijere - izjavio je Obradović.

Ivana je , inače, svetska šampionka u dvorani, ima zlato sa Mediteranskih igara, a u Berlinu je branila evropsko zlato osvojeno pre dve godine u Amsterdamu.

 

 

Komentari (1)

Pera Detlic

11.08.2018 20:48

Neka ona sanira povredu bice jos takmicenja...zelim joj brz oporavak.