Ivana Maksimović
Marko Metlaš
Ivana Maksimović

Marko Metlaš

Ivana Maksimović, Foto: Marko Metlaš

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Maksimović pridružila se Klubu prijatelja UNICEF-a u želji da podrži programe zahvaljujući kojima se stvaraju bolji uslovi za život dece u Srbiji.

"Smatram da samo dobar i human čovek, može da bude i srećan čovek. Svako bi trebalo da izabere način na koji želi da pomogne. Muž i ja smo naš način izabrali. Privilegija je biti deo UNICEF-ove misije, da kroz programe koje sprovodi, svoj deci u Srbiji obezbedi najbolje moguće uslove za odrastanje", rekla je Ivana potpisujući trajni nalog, čime je postala redovni mesečni donator za programe koji se sprovode u Srbiji.

Tom prilikom Ivana se družila i podržala UNICEF "fejsere", mlade ljude koji svojim naporima pomažu da svako dete u našoj zemlji ima kvalitetno odrastanje, i podržala njihovo angažovanje.

Zahvaljujući njihovom predanom radu na terenu, broj prijatelja UNICEF-a je ove godine povećan dva i po puta u odnosu na prethodnu, odnosno Klub prijatelja UNICEF-a je od početka 2019. godine dobio skoro 9.000 novih članova koji će redovnim mesečnim donacijama omogućiti sprovođenje programa lokalne kancelarije.

Brojne slavne osobe već podržavaju UNICEF i nacionalni su ambasadori kao što su Aleksandar Saša Ðorđević, Ana Ivanović, Miloš Biković, Tamara Dragićević, Dušan Borković, Nataša Kovačević, Aleksandar Radojičić.