Ivan Todorov
M. Metlaš
Ivan Todorov

M. Metlaš

Ivan Todorov, Foto: M. Metlaš

Džudo klub Crvena zvezda, predvođen entuzijastima i strasnim ljubiteljima sporta sa predsednikom Stojanom Vujkom na čelu, pravi čuda na domaćoj i međunarodnoj sceni.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezdini džudisti su iz Portugala u Beograd doneli bronzu s najjačeg klupskog takmičenja u Evropi. U meču za treće mesto savladana je odlična ruska ekipa Ratiborec (3:2), a utiske posle još jednog fenomenalnog rezultata u razgovoru za „Sport plus“ svodi Ivan Todorov, mladi i ambiciozni direktor marketinga kluba.

Srbi, a Rusi...

U Zvezdi nastupaju dvojica naturalizovanih Rusa - Mihail Morohojev i Dmitri Gerasimenko, koji imaju srpsko državljanstvo. Kao stranci vode se samo Azerbejdžanac Rustam Orujov i Nemac Diminik Resel.

Sin proslavljenog sportiste, višestrukog šampiona Jugoslavije i viceprvaka Evrope, koji je i započeo već sada uspešan projekat Džudo kluba Crvena zvezda, priznaje da nije mogao, čak i da je hteo, da pobegne od ljubavi prema džudou i crveno-belim bojama.

Košutnjak je naša nada

Svestan je Ivan Todorov da bez infrastrukture u vrhunskom sportu nema ni vrhunskih ostvarenja. Zasad džudisti Zvezde ruše to pravilo, ali našeg gosta raduje jedna činjenica:

- Svi pogledi su upereni ka Centru za borilačke sportove koji država planira da izgradi u Košutnjaku. Džudo je mali sport, ali od velikog nacionalnog značaja. Drago mi je da dobijamo podršku za još veća ostvarenja - naglašava Todorov.

- Kao dete sam se bavio vaterpolom, ali vrlo brzo sam otkrio sve čari ove borilačke veštine. Sada sam imao privilegiju da kao direktor marketinga prisustvujem istorijskom uspehu kluba i da budem u društvu fantastičnih sportista, prijatelja s kojima sam imao čast da povremeno i treniram. Posle svega što radi naš džudo klub mogu da stanem iza reči kojima svi težimo: „Crvena zvezda će u nekom trenutku biti i šampion Evrope!“.

Kakav tim, strašan tim!

Ivan Todorov s ponosom predstavlja ekipu Crvene zvezde koja je donela bronzu iz Portugala.

- Treće mesto su osvojili Strahinja Bunčić, Mihail Morohojev (oba do 66 kg), Rustam Orujov, Aleksandar Rajčić (oba do 73 kg), Stefan Majdov, Milan Bunčić, Diminik Resel (svi do 81 kg), Dmitri Gerasimenko, Nemanja Majdov ( oba do 90 kg) i u konkurenciji preko 90 kilograma kapiten Bojan Došen sa trenerima Nikolom Nikolićem i Ljubišom Majdovim. Kakav tim, strašan tim!

Ivan Todorov podseća da je Crvena zvezda od 2016, otkad je on u klubu, iste godine bila vicešampion Lige Evrope, a da je u Ligi šampiona u Ankari bila peta, u Bukureštu treća, baš kao i sad u Lisabonu.

Zvezdini džudisti

Privatna arhiva

Zvezdini džudisti, Foto: Privatna arhiva

- Pred Zvezdom su uvek najviši ciljevi. Istina, do pre nekoliko godina nismo smeli da razmišljamo o vrhunskim ostvarenjima na međunarodnoj sceni, a sada smo mogli i da osvojimo Ligu šampiona. Takmičimo se u jakoj konkurenciji država s velikom tradicijom u džudou kao što su Francuska, Rusija, Gruzija, Turska... I u takvoj konkurenciji potvrđujemo da smo konkurentni sa svima njima, sad već i gotovo ravnopravni. Nadam se da nećemo još dugo čekati na trofej u Ligi šampiona - konstatuje Ivan Todorov i dodaje da su i dame na pragu velikih uspeha...

Bio u Srbiji, pa uzeo novo državljanstvo i sve odbio zbog nje, sada je tragedija udarna vest u zemlji

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 20.11.2019. 22:12 - 20.11.2019. 22:26 Neka joj je večna slava. Leti Spasojević, Foto: Twitter/Spaso_87 Crnogorac Ilija Spasojević jedna je od najvećih zvezda fudbalske lige Indonezije, ali sada se našao u centru javnosti zbog velike tragedije. Naime, Spasojevićeva supruga Leti preminula jutros posle kraće i teške bolesti.

 

Ivan Todorov

M. Metlaš

Ivan Todorov, Foto: M. Metlaš

- Zvezda ima dve evropske i dve svetske medalje u juniorskoj konkurenciji. Anja Obradović već pravi čuda, a na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. biće i Milica Nikolić.

BONUS VIDEO:

Mlađan Šilobad ekskluzivno za ALO! posle pobede Partizana i prolaska u top 16!