Šah
M.Stanković
Šah

M.Stanković

Šah, Foto: M.Stanković

Na programu prvo duplo kolo. Krenulo je odmah i sa kalkulacijama. Počeli su prvi salonski remiji. To je uradila ekipa domaćina zadovoljna sa dve pobede u prva dva kola. Somborski ŠK ima svoju računicu sa druge strane.

Borac Starčevo i Vojka su videle šansu jedni protiv drugih, ali na kraju rezultat, koji ne odgovara ni jednoj ekipi, nerešeno, posle, velikih uzbuđenja. Kapiten Starčeva je izvukao maksimum iz svojih igrača.

Bata Ćosić je u neizvesnom meču pobedio Sentu i upisao treći trijumf. Krajina, bivši prvoligaš, nastavlja sa porazima. Novi je došao od Kraljice PTT.

Svetozar Gligorić je rutinski savladao Bačku Pačir iako se očekivao neizvestan meč.

U meču Mladenovo i Vojvodina, nakon vezana četiri remija na petoj i šestoj tabli je viđena velika borba, ali nakon obostranog brejka, rezultat ostaje nepromenjen 3:3.

Šah

Shutterstock

Šah, Foto: Shutterstock

Nije se imalo vremena za predah. Odmah je usledio i popodnevni program.

Ipak, neke ekipe su odlučile da duplo kolo iskalkulišu i remiziraju. Tako je Bata Ćosić remizirao sa Somborskim ŠK.

Vođen je neizvestan i uzbudljiv derbi za opstanak između Sremca i Krajine. Ipak iskustvo i kvalitet bili su na strani Krajine koja je ovaj meč dobila.

Bačka Pačir je u veoma neizvesnom meču protiv Mladenova koji je završen sa pet remija, na prvoj tabli ostvarila trijumf pobedom velemajstora Zoltana Varge protiv Srđana Rogača.

Vojvodina je u meču protiv domaćina pokazala kako se igraju drugoligaški mečevi. Izgleda da se domaćin Bačka Palanka usmerio na one mečeve koji odlučuju opstanak. Ipak, ostaje zabeležen težak poraz.

Senta je došla do važne pobede nad ekipom Borca iz Starčeva. Ova simpatična ekipa, zaslužuje da opstane u ovom rangu takmičenja, jer grad živi za ovaj klub i ove igrače. Sa druge strane, novajlija u ligi izgleda da nema dobru pokrivenost na svim tablama.

Svetozar Gligorić nastavio je da pobeđuje. Bez većih muka, kada je najpotrebnije, prve dve table su donele trijumf.

Stanje na tabeli posle 4. kola:

1. Svetozar Gligorić 12

2. Bata Ćosić 10

3. Bačka 9

4. Vojvodina 7

5. Bačka Palanka 7

6. SSK Sombor 6

7. Kraljica PTT 6

8. Senta 4

9. Krajišnik 3

10. Mladenovo 1

11. Borac 1

12. Sremac 1

U ponedeljak od 17 časova je na programu 5. kolo gde će svaki meč za sebe biti interesantan i donositi nešto novo. Alo! nastavljada prati šah i šahiste.

PROČITAJTE JOŠ: