Toni Đerona
Marko Metlaš
Toni Đerona

Marko Metlaš

Toni Đerona, Foto: Marko Metlaš

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je posle žreba za Evropsko prvenstvo da je Srbija dobila jako tešku grupu.

- Jasno je da imamo jako tešku grupu. Čekaju na tri jaka meča ali ništa se ne menja što se tiče naših ambicija. Naš cilj je plasman u glavnu fazu. Sve je u našim rukama. Za to su nam potrebne dve pobede. Uradićemo sve da se dobro spremimo, imamo dovoljno vremena, sedam meseci je ispred nas. Ubeđen sam da ćemo biti spremni za prvu utakmicu sa Ukrajinom 13. januara i kasnije sa Hrvatskom i Francuskom - izjavio je Đerona.

Žrebom je odlučeno da će Srbija na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj 2022. igrati u Grupi C sa Ukrajinom, Hrvatskom i Francuskom. Domaćin Grupe C biće Segedin.

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Nemanja Ilić rekao je posle žreba za Evropsko prvenstvo, da je grupa teška, ali da je selekcija Srbije pokazala da može da igra sa Francuskom i Hrvatskom.

- Grupa je teška gde svako svakoga može da pobedi, a mi smo pokazali da možemo da se nosimo sa Francuzima i Hrvatima. Ostaje nam samo da se još bolje uigramo i spremimo do januara - rekao je Ilić. - Igramo u Segedinu što je blizu Srbije i nadam se da ćemo imati podršku naše publike, naravno ako se popravi situacija sa koronom i dozvoli da se konačno vratimo pravim utakmicama pred navijačima.

Kapiten Srbije rekao je i da "ima utisak da se sve ponavlja", jer je selekcija Srbije na prošlom Evropskom prvenstvu igrala sa Hrvatskom, dok je Francuska bila protivnik u kvalifikacijama za predstojeće Evropsko prvenstvo.

- Ukrajinu ne poznajemo toliko, ali ako budemo igrali kao što znamo ne bi trebalo da bude problema.

Srbija će prvi meč u Grupi C igrati protiv Ukrajine, da bi zatim sledili mečevi sa Hrvatskom i Francuskom.

Dve najbolje plasirane selekcije obezbediće prolazak u drugu fazu takmičenja.

Evropsko prvenstvo igra se od 13. do 30. januara 2022. godine, u Mađarskoj i Slovačkoj.