Kalvin Džonson
Printscreen Youtube / DetroitSt
Kalvin Džonson

Printscreen Youtube / DetroitSt

Kalvin Džonson, Foto: Printscreen Youtube / DetroitSt

Jedna od nerešivih dilema savremenog društva je da li bi trebalo legalizovati konzumiranje marihuane. Među onima koji to podržavaju su i sportisti. U roku od nekoliko dana, bivše NFL zvezde Kalvin Džonson i Persi Harvin su otkrili da su često konzumirali kanabis dok su bili aktivni igrači.

PROČITAJTE JOŠ:

Bilo da su razlog bolovi ili psihički problemi, mnogi spas od njih vode upravo u kanabisu, koji je u brojnim američkim ali i nekim drugim svetskim državama legalan, a u drugim je zabranjen. Jedan od najboljih risivera 21. veka "Megatron" Džonson je istakao da mu je to bio "omiljeni" izbor za borbu protiv bolova posle utakmice.

"U svlačionici ste mogli da dobijete šta god želite. Vikodin, Oksikodin, Percoset i slične stvari (analgetici). Sve je bilo na raspolaganju. Ali nije mi se svidelo kako se osećam kada to koristim. Moj omiljeni lek bio je kanabis", rekao je Džonson.

Džonson nije jedini NFL igrač koji je birao marihuanu kao "bezbedniju" alternativu pored potencijalno opasnik opijata sa visokom stopom stvaranja zavisnosti. Zbog problema sa anksioznošću kanabis je posle svake utakmice konzumirao Hervin, član šampionske generacije Sijetl Sihoksa iz 2014. godine.

"To je bio najgori period mog života. Jedino sam mogao da se smirim kada bih pušio marihuanu, tako da sam to i radio pre svake utakmice", rekao je Harvin.

Harvin je uhvatio 353 dodavanja za 4.026 jardi i 22 tačdauna, a takođe ima i 5 tačdauna trčanjem i isto toliko posle vraćanja kikova.

Armin Sinančević za "ALO!" uoči današnje borbe titana za titulu prvaka sveta u bacanju kugle!

AUTOR: Ž. V. DATUM I VREME: 05.10.2019. 10:00 Ne računajući Kolašinca, Sinančević je prvi srpski atletičar još od Milana Jotanovića 2011. (20,17), koji je bacio kuglu dalje od 20 metara Armin Sinančević, Foto: Epa „Sutra (subota) neki je miting u Dohi, udahni duboko i rastereti se, neka bude šta biti mora!

Džonson je tokom osmogodišnje NFL karijere koju je proveo u samo jednom timu Detroit Lajonsima uhvatio 83 tačdaun pasa i osvojio 11.619 jardi.

On drži rekord sa 1.964 jarde u jednoj sezoni, a neočekivano se penzionisao pre četiri godine kao 30-godišnjak.

BONUS VIDEO:

Srećko Lisinac za Alo govori o dočeku i teškom turniru koji predstoji u januaru!