Stefan Mitrović
Tanjug
Stefan Mitrović

Tanjug

Stefan Mitrović, Foto: Tanjug

Vaterpolo reprezentacija Srbije nalazi se u jeku priprema za Finalni turnir Svetske lige koji se od 18. do 23. juna održava na otvorenom bazenu SC Tašmajdan. Selektor Dejan Savić tek od juče na raspolaganju ima kompletan sastav, pošto su se nakon završetka Fajnal-ejta Lige šampiona i kratkog odmora nacionalnom timu priključili Filip Filipović, Stefan Mitrović, Dušan Mandić, Nikola Jakšić i Radomir Drašović.

Red bul

Predrag Vučković

Srbija će u B grupi za protivnike imati Australiju, Hrvatsku i Kazahstan, dok će se u A grupi takmičiti Španija, Mađarska, Japan i Kanada. Pobednik Svetske lige obezbediće učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

- Hoću da na Tašu, u hramu vaterpola igramo i uživamo. Dugo smo zajedno, ovu reprezentaciju osećam kao familiju i red je da se tako ponašamo u bazenu - počinje priču Stefan Mitrović, koji se zajedno sa Nikolom Jakšićem, ali i nekadašnjim reprezentativcem Slobodanom Nikićem u Hanoveru okitio titulom klupskog prvaka Evrope.

2. BEG Runway Run trka na aerodromu

Beogradski maraton

Kada je u pitanju Svetska liga u Beogradu, Mitrović ne krije ambicije:

- Najlepše bi bilo da prve olimpijske brige prebrinemo odmah. Da budemo prvi i da se mirno okrenemo narednim izazovima u pripremama za Tokio. Hrvati su nam najveći rival, u to nemam nikakve dileme. Imaju samopouzdanje. Tačno je da je Jug imao dosta reprezentativaca u Hanoveru, ali je opet lakše kada se igra u istom klubu. Mi smo bili raštrkani i sada stručni štab treba da nas uigra. Verujem da neće biti problema.

Prvi meč naša reprezentacija igra u utorak, 18. juna u 21 sat, a protivnik je Australija Zanimljivo je da će to biti prva utakmica Stefana Mitrovića po novim pravilima, jer na Evropa kupu u Zagrebu nije igrao zbog povrede ramena.

- Da vidim i kako to izgleda. Australiji će zbog njihove kretnje u igri nova pravila odgovarati. Mi moramo da se prilagodimo.

Posle Evropskog prvenstva 2016. i rekorda po broju navijača u Areni, Beograd je ponovo domaćin velikog takmičenja. Na tribine za delfine, je novi slogan kojim se animiraju navijači, a kompleti ulaznica za sve 24 utakmice, kao i karte za pojedinačne mečeve mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Ticket vision-a ili putem sajta tickets.rs :

- Svuda smo u Srbiji imali sjajnu podršku. Beograd je nekako drugačiji, specifičan. Znam to i sam, Beograđanin sam. Možda da će neko da razmiišlja: vrućina je, komarci, gledaću na televiziji. Ipak očekujem podršku i voleo bih da budu pune tribine. Onda i kada igraš na svežinu kao ovoga puta daješ i više nego što možeš. Navikli smo da igramo sa pritiskom, sami ga sebi postavljamo. Imamo veliki motiv, ali ponavljam, hajde da uživamo svi zajedno, da damo maksimum i ako može pobedimo. Bilo bi to sjajno.

U karijeri je, ponovimo osvojio sve. Bio je i u Berlinu, Firenci i Bergamu kada se na završnim turnirma Svetske lige stizalo do zlata i što je najvažnije olimpijske vize.

PROČITAJTE JOŠ:

- Eto na redu je Beograd. Neće biti lako, opasni su Hrvati, ništa slabiji Španci. Ne znam u kojem će sastavu doći Mađari, ali ko god da dođe zna da igra. Tvrdim, biće to napornih šest vaterpola dana, napronih ali i lepih jer smo kod kuće. Sa navijačima iza sebe sve to izgleda drugačije – kaže se Stefan Mitrović.