Vaterpolo Partizan
Alo!/V. Marković
Vaterpolo Partizan

Alo!/V. Marković

Vaterpolo Partizan, Foto: Alo!/V. Marković

"Partizan je kao i do sada sa zadovoljstvom prihvatio da se obezbede termini za našu selekciju, iako je to iziskivalo pomeranje turnira za 2005. godište prvenstva Srbije, kao i treninge svih selekcija VK Partizan koje se spremaju za nacionalna prvenstva. Na upit od strane predsednika Aleksandra Šoštara zašto nam to nije ranije javljeno, predsednik VŠ Viktor Jelenić je odgovorio da je "javnost već obaveštena" na konferenciji koju je održao sa prvim čovekom opštine Voždovac, da je sve dogovoreno i da je njegova dobra volja što nam je uopšte rekao", navodi se u saopstenju crno-belih.

Dalje se dodaje da Jelenić, umesto da štiti najtrofejniji srpski klub, otvoreno staje na drugu stranu.

"Umesto da štiti svoj najtrofejniji klub koji vodi legalnu borbu pred sudom sa opštinom Voždovac, koja se predstavlja kao titular upravljanja SC Banjica, Jelenić ne krijući mržnju prema VK Partizan, sa kojom je cela vaterpolo javnost upoznata, otvoreno staje na stranu protiv VK Partizan i na najprizemniji klubaški način se meša u poslove jednog kluba i bez dogovora nameće volju jedne strane u sporu".

Ostaje pitanje i da li je Jelenić po dolasku na novu funkciju podneo ostavku na čelu Crvene zvezde kao što zakon o sportu nalaže, ističu iz redova državnog prvaka.

"Gde se opštini Voždovac i Jeleniću žuri pa ne mogu da sačekaju ishod sudskog spora, u pravnoj državi gde se moraju poštovati institucije suda i sam sudski proces. Zašto se boje sudske odluke? Ko ih pritiska? Da li su u pitanju lični interesi i žeđ za vlašću ili stranački aktivizam? Ovo drugo ne verujemo, jer verujemo da je i novom gradonačelniku, i predsednici Vlade i predsedniku Srbije. Cilj je da se ovaj spor reši na sudu, a ne silom na ulici, da se ne ubija sportsko blago Srbije. Zato apelujemo na sve činioce vlasti i građane da se ne dozvoli da se sistematski uguši i na ovako bestidan način uništi jedan veliki klub, Vaterpolo je sport kome treba bazen, a Banjica je već 44 godine dom olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona".

Iz Humske poručuju da zta njih Jelenić nije više predsednik jer da jeste "ne bi radio na uništavanju Partizana i time se hvalio".

"Gospodine Jeleniću tek Vam je počeo mandat i nemojte misliti da će u tako organizovanom savezu medalje donositi igrači Partizana, kluba koji toliko prezirete", zaključuje se.