Panatinaikos
EPA/Georgia Panagopoulou
Panatinaikos

EPA/Georgia Panagopoulou

Panatinaikos, Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

U Grčkoj je stao sport, osim fudbala i košarke. Zbog novog buktanja korone grčke zdravstvene i sportske vlasti su zabranile sve aktivnosti u timskim sportovima, sa izuzetkom fudbala i košarke. To se odnosi na klubove i sportove u crvenoj zoni gde je najveći rizik kovida 19. Kako su gotovo svi vaterpolo prvoligaši sa Atike na kojoj proglašena crvena zona, odložena su dva kola prvenstva.

Ne rade ni objekti, pa Vuljagmeni i Idrakos nemaju mogućnost da se pripreme za kvalifikacije Lige šampiona. Zatražili su ustupak lokalnih vlasti i čekaju odgovor. Na video konferenciji klubovi su se založili za nastavak takmičenja. Stavovi su poslatu zameniku ministra kulture i sporta. Predsednik saveza Dimitris Diatesopulos je najavio da će klubovima biti dodeljeno 30.000 evra za nedeljna testiranja.

Sportisti su ogorčeni. Milonakis je za sajt Olimpijakosa rekao:

- Hoćemo da igramo, mnogo od nas zajedno sa porodicama žive od njega. Ako stanemo biće katastrofa. Spremni smo da se pridržavamo protokola. Uz to prekid ne odgovara ni reprezentaciji. Ovakva odluka je pogubna i verujem da će se država postarati da ne zažalimo što smo izabrali da budemo sportisti.

PROČITAJTE JOŠ: