Dejan Savić selektor vaterpolo reprezentacije Srbije
VSS/UNIQA
Dejan Savić selektor vaterpolo reprezentacije Srbije

VSS/UNIQA

Dejan Savić selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Foto: VSS/UNIQA

* Reprezentacije Srbije izgubila šansu za medalju

* Selektor izdvojio lošu selekciju šuta i odbranu kao uzroke poraza

* Predstoji borba od 5. do 8. mesta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić kaže da je porazu od Španije (12:9) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva kumovao loš pristup utakmici i pozvao igrače da se bore za što bolji plasman u Južnoj Koreji.

"Izgubili smo u prve dve četvrtine, slab pristup sa lošim izborom šuteva, kao i igra u odbrani gde je Španija napravila razliku. Pokušali smo da jurimo, ali bezuspešno. Igramo sada maksimalno do kraja, svaka pozicija je bitna", rekao je Savić, a prenosi VŠ.

Kapiten "Delfina" Miloš Ćuk želi da zaboravi što pre poraz od Španije.

"Sami smo krivi, nije bilo agresivnosti u odbrani. Veća je bila želja Španaca i mogu samo da im čestitam. Moramo da se podignemo da odigramo za peto mesto. Treba da zaboravimo, iako je u ovom trenutku jako teško".

Miloš Ćuk

Tanjug/Zoran Žestić

Miloš Ćuk, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Njegov saigrač Strahinja Rašović, strelac četiri pogotka protiv Španaca, ističe da je sada cilj da se popravi utisak i završi na petoj poziciji.

"Prve dve četvrtine nismo postojali, ne znam da li je to strah od četvrtfinala. Tek bilo je loše. Kasnije smo probali da uhvatimo priključak ali nismo uspeli da se vratimo u meč. Ovo je najvažnija utakmica, sada nemamo šansu za medalju. To je sport", zaključio je on.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija takmičenje nastavlja u borbi od 5. do 8. mesta, a rival u petak je Nemačka, koja je danas izgubila od Hrvatske 10:8.

BONUS VIDEO:

Identična meč lopta za Rodžera Federera protiv Đokovića i Mareja!