Fudbalski šampioni iz Brzeće
SIM
Fudbalski šampioni iz Brzeće

SIM

Fudbalski šampioni iz Brzeće, Foto: SIM

Nakon što su se na spisak državnih prvaka prošlog vikenda u Brzeću na Kopaoniku, u prvoj smeni, upisali rukometaši, šahisti, teniseri, stonoteniseri i pobednici u igri između dve vatre, sada je taj spisak dopunjen i imenima osvajača medalja u turniru u malom fudbalu.

U završnici su igrale 24 ekipe dečaka i 12 ekipa devojčica iz cele Srbije. Oni su se proteklih meseci za plasman u finale izborili kao pobednici turnira u svojim gradovima.
U konkurenciji devojčica na kraju zlato odlazi u Kragujevac, ekipa Radnički 1923 bila je iznad svih, savladavši u finalu odlične devojke iz Lazarevca, tim Kolubare. Ekipi devojčica ŽFK Mačva iz Šapca, pripala je bronzana medalja. Medalje devojčicama dodelili su Vladan Milić, zamenik gradonačelnika Čačka, Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije i Jelena Trninić, menadžer za javne poslove i komunikacije Kompanije Coca-Cola HBC Srbija.
- O značaju i kvalitetu Sportskih igara mladih doboljno govori to što iz godine u godinu sve veći broj dece učestvuje na takmičenjima, a očigledno je da je i organizacija podignuta na izuzetno visok nivo. Čestitam svim učesnicima na ovogodišnjem Državnom finalu, a posebno pobednicima. Jedna od najvećih prednosti Igara je u tome što deca ovde na najbolji mogući način uče da i u pobedi i u porazu budu dostojanstvena, jer kao što pobeda nije konačna, tako ni poraz nije fatalan. Ovde se uči životna filozofija i, što je najvažnije, stiču se novi prijatelji – istakao je Željko Tanasković, prvi čovek Saveza koji je dugogodišnji tehnički partner Sportskih igara mladih.
Kod dečaka bronzani su bili učenici Osnovne škole „3. oktobar“ iz Bora, srebrni – tim „Silom skupljeni“ iz Novog Sada, a zlatni momci 

okupljeni su u timu „Evrovet“ iz Šapca.

Željko Tanasković uručuje medalje

S. Đurić

Željko Tanasković uručuje medalje, Foto: S. Đurić

– Bilo je teško, trudili smo se, imali smo veliku želju i volju da ostvarimo dobar rezultat. U tome nam je prvenstveno pomoglo veliko drugarstvo koje krasi našu ekipu, zatim upornost i borba na terenu. Za nas se može reći da smo jedna složna ekipa i to nam je sigurno olakšalo put do finala. Mi svi inače dolazimo iz kluba „Savacijum“ iz Šapca, tako da smo ove godine vredno trenirali i za ligu u kojoj igramo i za ovaj turnir, a sada se i taj trud isplatio – rekao je Stefan Stanojević, kapiten zlatnog tima.

Medalje dečacima uručili su Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj, Željko Tanasković, legendarni odbojkaš i Nina Elezović, menadžer za odnose sa javnošću i komunikacije kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Pored medalja, na svečanosti su dodeljena i specijalna priznanja za najboljeg golmana, najboljeg igrača, najboljeg strelca i ekipu koja je najviše pokazala fer-plej na terenu i to u obe kategorije – muškoj i ženskoj. Nagrade su im dodelili Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije i Tihomir Gudić, regionalni izvršni direktor Sportskih igara mladih.
Za najbolje golmane proglašeni su Teodora Keča (FK „Kolubara“ Lazarevac) i Nemanja Radovanović (FK „Senjak“ Valjevo). Najbolji igrači su Anđela Lukić (FK „Radnički“ Kragujevac) i Stefan Pantelić (FK „Evrovet“ Šabac). Najbolji strelci ovogodišnjeg finala su Matrina Milutinović (ŽFK „Napredak“ Kruševac) i Jovan Pejčić (tim OŠ „3. oktobar“ Bor). Ekipe koje su najviše pokazale fer-plej na terenu su devojčice iz FK „Ozren“ Sokobanja i dečaci iz FK „Kuršumlija“ iz Kuršumlije.


U prvoj smeni u Brzeću su bila ukupno 473 učesnika Igara, dok ih je u drugoj bilo još oko 450. Ista ova brojka očekuje se i narednog vikenda, od 25. do 27. septembra – u trećoj i poslednjoj smeni finala, kada će se tražiti pobednici u odbojci, uličnoj košarci i odbojci na pesku.

PROČITAJTE JOŠ: