Valteri Botas, Formula 1
EPA/Diego Azubel
Luis Hamilton

Tanjug/AP, Vincent Thian

Luis Hamilton, Foto: Tanjug/AP, Vincent Thian

Izvršni direktor Ferarija Luis Kamileri potvrdio je da je bilo razgovora sa šestostrukim šampionom Formule 1 Luisom Hamitonom, ali je rekao da je još rano govoriti ko će pored Šarla Leklera voziti za italijansku ekipu 2021. godine. Aktuelni šampion Hamilton razgovarao je sa predsednikom Ferarija Džonom Elkanom, a Kamileri je rekao da su mediji preuveličali značaj tog sastanka.

Hamilton je sa Mercedesom ove sezone osvojio šampionsku titulu, a spekuliše se da bi mogao da predje u Ferari 2021. godine, kada mu istekne ugovor sa nemačkom ekipom. Britanac nije negirao niti potvrdio navode da je razgovarao sa direktorom Ferarija.

"To je bio društveni događaj, koji je nekako preuveličan, ali to je bio društveni događaj. Oni imaju neke zajedničke prijatelje", rekao je Kamileri novinarima u Maranelu.

Hamilton nijednog trenutka tokom sezone nije nagovestio da bi mogao da napusti Ferari, ali je rekao da će razmotriti sve opcije, uoči potpisivanja verovatno poslednjeg ugovora u karijeri. Četvorostrukom svetskom prvaku Sebastijanu Fetelu na kraju sledeće sezone ističe ugovor sa Ferarijem, pa italijanski tim mora da traži novog vozača koji će biti u ekipi sa Šarlom Leklerom. Kamileri je rekao da Ferari neće žuriti sa odlukom.

"Činjenica je da imamo dugogodišnji ugovor sa jednim vozačem, a ugovor drugog vozača ističe na kraju 2020. godine. Laska nam što posebno Luis, ali i drugi vozači žele da dodju kod nas, ali bilo bi prerano danas doneti odluku. Prerano je sada odlučivati o budućnosti", naveo je Kamileri.

On je potvrdio da će, zajedno sa direktorom ekipe Matijom Binotom, doneti odluku o vozačima 2021. godine, a istakao je da nije razgovarao sa Hamiltonom.