Četvrti Beogradski plivački maraton
Autor Anja Zeljic
Četvrti Beogradski plivački maraton

Autor Anja Zeljic

Četvrti Beogradski plivački maraton, Foto: Autor Anja Zeljic

Preko 150 učesnika odmerilo je snage u 18 starosnih kategorija i što je ujedno i dosadašnji rekor u broju prijavljenih takmičara.

Apsolutni pobednik u muškoj konkurenciji u trci na 2,5 km ovaj put bio je Filip Zavišić iz plivačkog kluba Spartak Subotica sa isplivanim vremenom 34.28,16 drugo mesto pripalo je Strahinji Ćulumu iz Plivačkog kluba Novi Sad, dok je Tadas Duškinas, iz plivačkog klluba Kavno osvojio treće mesto.

U ženskoj konkurenciji na 2,5 km pobedu je odnela mlada Ivana Marić iz plivačkog kluba Arena 2015 sa rezultatom 34.35,33 dok je druga doplivala Nataša Kekić, predstavnica kluba SwimStar Bečej, a treće mesto zauzela je Mina Mastilović, perspektivna plivačica plivačkog kluba 11. April Beograd.

U najizazovnijoj trci na 5 km, koja se plivala i uzvodno i nizvodno, i podrazumevala je dva oplivana kruga oko Ade Međice, u ženskoj konkurenciji odnela je mlada mađarska plivačica Ana Olas, inače vicešampionka sveta na 25 km, sa sjajnim rezultatom od 01:06.35,64, srebrnu medalju osvojila je Jovana Đurić iz plivačkog kluba Spartak Subotica, dok je treće mesto zauzela Marija Stanić koja je branila boje PK Vojvodine iz Novog Sada.

Ubedljivu pobedu na trci od 5 km u muškoj konkurenciji osvojio je još jednom najbolji srpski plivački maratonac Tamaš Farkaš iz plivačkog kluba Maraton Bačka Topola sa izuzetnim vremenom od 01:06.32,21. Drugo mesto pripalo je Nikoli Adžiću koji je predstavljao plivčki klub 11. April iz Bograda, a treće mesto zaslužno je otišlo Borislavu Fermanoviću iz PK Spartak Subotica.

"Veoma sam ponosan, ovo je moja treća pobeda ovde. U jednom trenutku nije bilo lako, jer je voda topla, ali na kraju je sve bilo u redu", izjavio je Farkaš.
Pobednica u ženskoj konkurenciji Olaš istakla je da je trka bila fantastično iskustvo za nju.

"Bilo je fenomenalno, trka je jedinstvena uživala sam i sigurno dolazim ponovo", istakla je ona.

Olimpijske igre nisu izgubljene, Srbiji ostala još jedna šansa u januaru za Tokio!

AUTOR: tanjug/M.D. DATUM I VREME: 12.08.2019. 12:38 Odbojkaš Nemanja Petrić nije očekivao tako stegnutu partiju Srbije.

Osnivač maratona Saša Vasić rekao je da je ponosan na trku.

"Rastemo iz godine u godinu. Ovo jedini maraton u kalendaru takmičenja koji se pliva i uzvodno i nizvodno zbog čega predstavlja pravi izazov za učesnike", izjavio je Vasić.

Četvrti Beogradski plivački maraton

Autor Ljiljana Vukotić

Četvrti Beogradski plivački maraton, Foto: Autor Ljiljana Vukotić

Predsednik Upravnog odbora Ade Međice Den Tana istakao je da je Međica najlepše mesto na svetu, raj u sred grada po letnjim vrućinama, a posebno je naglasio podatak da je najstariji plivač danas imao 82, a najmlađi devet godina.

"Sad znam da sam kao mlad pogrešio kada sam otišao u svet što se tiče lepote, ali nisam kada je u pitanju zarada", istakao je Den Tana, koji živi na relaciji Beograd - London - Los Anđeles.

Doviciozo u foto-finišu do prvog mesta! (VIDEO)

AUTOR: B92/ S.I. DATUM I VREME: 11.08.2019. 16:52 Sjajna trka u Austriji, počinje da se zakuvava u Moto GP šampionatu. Andrea Doviciozo, Foto: Epa NOUSHAD THEKKAIL * Vozač Dukatija Andrea Doviciozo trijumfovao je na neverovatnoj Velikoj nagradi Austrije * Velika nagrada Austrije je 11.

U ime organizatora Ljiljana Vukotić iskoristila je priliku da se zahvali Gradu na podršci.

"Ova manifestacija je prelepa, maraton je jedinstven, a od ove godine njegov značaj prepoznat je i od strane Grada Beograda kome se zahvaljujemo na podršci. Sledeće godine slavimo mali jubilej i verujemo da ćemo imati još veći broj plivača", rekla je ona.

Beogradski plivački maraton postao je jedan je od najznačajnijih takmičenja u kalendaru SRB OPEN WATTER CUP-a, a od prošle godine uvršten je i u GSS GLOBAL SWIME SERIES - grupu najboljih plivačkih maratona na svetu.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

INSTA PROVOKATOR Filip Krajinović odgovorio na prozivke Novaka Đokovića