Mihael Šumaher
(AP Photo/Ben Curtis, File)
Mihael Šumaher

(AP Photo/Ben Curtis, File)

Mihael Šumaher, Foto: (AP Photo/Ben Curtis, File)

Jedno od najvažnijih pitanja je - U kakvom je stanju Mihael Šumaher? Ipak, izgleda da odgovor nikada nećemo saznati. 

Osam godina je prošlo otkako je sedmostruki šampion Formule 1 na skijanju zadobio teške povrede mozga, a o njegovom zdravstvenom stanju danas se jako malo zna.

Poslednja detaljnija informacija o stanju legendarnog Nemca dolazi iz 2014. godine kada je Šumaher prebačen u svoju kuću na Ženevskom jezeru. 

Kako navodi nemački Fokus verovatno nikad nećemo saznati kakvo je zdravstveno stanje jednog od najboljeg sportiste svih vremena.

Navodno postoje dva razloga zašto se krije istina o njemu. Prvi je taj što zbog složenosti povrede mozga kao u Šumaherovom slučaju ni najbolji lekari ne mogu dati prognozu. Promene su sasvim normalne i jedan dan može biti sasvim različit od drugog.

S druge strane, Sabine Kem, kao predstavnica porodice Šumaher, želi da informiše javnost samo kada postoji nova i konkretna nada u poboljšanje. Kad bi Kem danas objavila saopštenje o Šumaherovom stanju, verovatno bi istu stvar morala da učini i sutra. I prekosutra. Princip postaje jasan, navodi Fokus.

Zbog ovih razloga porodica je odlučila sasvim da se izoluje od javnosti i kako stavri stoje, nikada nećemo saznati u kakvom se stanju nalazi Mihael Šumaher.