Doček paraolimpijaca na aerodromu
Aleksandar Dimitrijević
Doček paraolimpijaca na aerodromu

Aleksandar Dimitrijević

Doček paraolimpijaca na aerodromu, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Legendarni srpski fudbaler Dragan Džajić i Borislava Perić-Ranković, olimpijska, svetska i evropska šampionka u parastonom tenisu, dobitnici su Specijalnih priznanja Sportskog saveza Srbije za 2018. godinu.

Oni su nagrađeni za izuzetan doprinos i prosperitet srpskog sporta u Srbiji i svetu, a priznanja su im uručili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik SSS Davor Štefanek na svečanosti u Domu Narodne skupštine u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

"Iskreno, nisam očekivao ovo priznanje, sigurno mi je jedno od najdražih do sada. Hvala svima, neka živi naša Srbija", rekao je Dragan Džajić, jedan od najboljih fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije, uspešni funkcioner i sada počasni predsednik Crvene zvezde.

Borislava Perić-Ranković, na ivici suza, istakla je da joj je čast što je dobila priznanje.

Dragan Džajić

Marko Metlaš

Dragan Džajić, Foto: Marko Metlaš

"Malo je trenutaka kada ostanem bez teksta, a ovo je taj. Hvala na poverenju, nadam se da ću u budućnosti takođe biti uspešna", poručila je ona.

Zahvalnicu za doprinos dobio je i bivši atletičar i srpski rekorder na 5.000 i 10.000 metara Dane Korica, sada generalni sektetar S S S-a.

Specijalno priznanje SSS-a je nagrada ustanovljena 2011. godine za zaslužne sportske radnike, sportiste, ljude koji su dali značajan doprinos rezultatima sportista Srbije.

Dosadašnji laureati bili su Ivica Dačić i Novak Ðoković (2011), Borislav Stanković i Jasna Šekarić (2012), Dušan Ivković i Bora Milutinović (2013), Ranko Žeravica i Aleksandar Boričić (2014), Dragan Kićanović i Nenad Lalatović (2015), Svetlana Kitić i Željko Obradović (2016) i Zoran Gajić i Dejan Savić (2017).